Στο ορειβατικο καταφυγιο του ΕΟΣ Κομοτηνης η πρωτη «εξορμηση» των μελων του για το 2018

24 μέλη και φίλοι του Συλλόγου αντάλλαξαν ευχές πεζοπορώντας σε δάσος οξιάς

Εκμεταλλευόμενοι την πρόσκαιρη ηλιοφάνεια και τον καλό καιρό για την εποχή μας, 24 φίλοι του τοπικού Ορειβατικού συλλόγου αξιοποίησαν την πρώτη Κυριακή του έτους επισκεπτόμενοι την φύση, πεζοπορώντας σε δάσος οξιάς και ανταλλάσσοντας τις ευχές τους και τα Χρόνια Πολλά  στο Ορειβατικό Καταφύγιο του Συλλόγου τους.
 
Ο καλός για την εποχή του καιρός –  η θερμοκρασία άγγιζε τους 14 βαθμούς –  το ιδιαίτερο φυσικό κάλος της διαδρομής – συστάδες οξιάς και άλλων φυλλοβόλων- , η εγγύτητα της εξόρμησης – μόλις 45' από το κέντρο της πόλης – παρακίνησε τους 24 μικρούς και μεγαλύτερους φίλους του ΕΟΣ Κομοτηνής στο να πραγματοποιήσουν τη πρώτη πεζοπορική τους διαδρομή για το 2018 στο Ορειβατικό καταφύγιο του συλλόγου που βρίσκεται στη θέση Ύψωμα Φύλακας (ελληνοβουλγαρική πυραμίδα 21) από θέση εκκίνησης θέση Μικρή Άδα Συμβόλων.
 
Αξίζει να σημειώσουμε ότι το καταφύγιο του συλλόγου  «Χαράλαμπος Δήμου», το οποίο είναι αυτοδιαχειρίσιμο, λειτουργεί από τον ίδιο τον σύλλογο και μοναχά σε συνεννόηση με τον ίδιο, βρίσκεται  σε υψόμετρο 1.050μ. στην ορεινή Ροδόπηκαι σε απόσταση 22χλμ. από την Κομοτηνή. 
 

Το καταφύγιο διαθέτει 50 κλίνες και είναι πλήρως εξοπλισμένο (ρεύμα από γεννήτρια, νερό, κουζίνα, wc). Η διαμονή γίνεται πάντοτε με συνοδό από το Σύλλογο και με βάση τον κανονισμό ορειβατικών καταφυγίων της χώρας.
 
Η πιο γρήγορη πρόσβαση μέσω μονοπατιού για όσους επιθυμούν να προσεγγίσουν το καταφύγιο αρχίζει από την Κομοτηνή και συνεχίζει προς το χωριό Σύμβολα.    
 
Στην ομάδα των 24 φίλων προστέθηκαν και άλλοι τέσσερις φίλοι του μηχανοκίνητου δίκυκλου αθλητισμού της πόλης, τρεις εκ των οποίων είναι και μέλη του ΕΟΣ. Όλοι μαζί αναχώρησαν ξανά για την πόλη από την ίδια διαδρομή, αφού πρώτα πραγματοποίησαν ωριαία στάση ανασύνταξης και απόλαυσαν ζεστό βουνίσιο τσάι στις εγκαταστάσεις του συλλόγου, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για τις επόμενες εξορμήσεις τους συλλόγου στο εγγύς μέλλον μιας και ήδη για τον πρώτο μήνα του 2018 έχουν προγραμματιστεί εξορμήσεις στις 14 του Ιανουαρίου στην κορυφή του Παπίκιου Ροδόπης από χωριό Θάμνα, στη  Νυμφαία Ροδόπης στις 21 Ιανουαρίου και στις 28 Ιανουαρίου στον Καλόγερο Ροδόπης από τα Σύμβολα, αμέσως μετά την γενική συνέλευση του Συλλόγου που θα λάβει χώρα στις 24 του μήνα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.