Με Μετιο και Πετριδη συναντηθηκε ο Γ. Κιλτσικης

Επισκέφτηκε τους φορείς με τη συνοδεία μελών του συνδυασμού του

Θέματα που αφορούν τους επαγγελματίες της περιοχής και τη διευκόλυνση της καθημερινότητάς τους, συζήτησαν το πρωί της Τετάρτης 10 Ιανουαρίου ο κ. Γιάννης Κιλτσίκης και μέλη του συνδυασμού του, με τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστο Μέτιο και τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιώργο Πετρίδη.
 
Τον κ. Κιλτσίκη συνόδευαν ο κ. Παναγιώτης Αλμπανίδης, ο κ. Απόστολος Ταρνανάς και ο κ. Κώστας Δαμιανός και η επίσκεψη είχε τόσο εθιμοτυπικό χαρακτήρα, μιας και ξεκινά η θητεία του νέου ΔΣ του Επιμελητηρίου αλλά και ο νέος χρόνος, καθώς και ουσιαστική, μιας και συζητήθηκαν θέματα όπως η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων μέσω προγραμμάτων και η καθημερινότητα των επαγγελματιών.
 
Άλλωστε αυτό που ενδιαφέρει τους επαγγελματίες, σημείωσε, είναι να μην είναι τόσο σαθρή η καθημερινότητά τους, ενώ θεωρούν απαραίτητο να αλλάξει το φορολογικό καθεστώς, να μειωθεί ο ΦΠΑ, καθώς και οι πολλές φορές ασφυκτικοί έλεγχοι από τις υπηρεσίες.
 
«Ο επαγγελματίας, που είναι η ραχοκοκαλιά της ανάπτυξης, τελικά είναι αυτός που βάζει το χέρι στην τσέπη, αντιμετωπίζεται με πολύ κακό τρόπο» σημείωσε, τονίζοντας πάντως ότι και αυτοί θα πρέπει να γίνουν συμμέτοχοι, κάτι που θεωρεί πως εξαρτάται από τα μέλη του Επιμελητηρίου, και ο ίδιος και ο συνδυασμός του σε αυτή τη λογική θα συνεχίσει να κινείται. 

Ενίσχυση των επιχειρήσεων 

Ένα από τα κυριότερα θέματα που συζητήθηκαν με τον Περιφερειάρχη ήταν η διοχέτευση των 10 εκ. ευρώ μέσω του Ταμείου Επιχειρηματικότητας ΙΙ για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που ανακοινώθηκε πρόσφατα, για το οποίο, όπως σημείωσε ο κ. Κιλτσίκης μετά τη συνάντηση, ο κ. Μέτιος ήταν πολύ σαφής για τον τρόπο που θα γίνει αυτό.
 
Επίσης συζήτησαν θέματα αξιοποίησης του ορεινού όγκου της Ροδόπης, αλλά και αξιοποίησης της παραλιακής ζώνης, ώστε τα εκατομμύρια των τουριστών που διέρχονται κάθε χρόνο από την περιοχή μας μέσω του κάθετου άξονα να μπουν στην πόλη και να αφήσουν χρήματα, που θα παράξουν νέες θέσεις εργασίας και πλούτο. 

Απαραίτητη η αξιοποίηση των τουριστικών ρευμάτων 

Στη συνέχεια επισκέφτηκαν τον Δήμαρχο Κομοτηνής, όπου του έθεσαν πιο τοπικά θέματα, στεκόμενοι πάντως στον σημαντικό ρόλο που θεωρούν πως παίζει ο τουρισμός, γιατί περνά μεγάλος αριθμός που δεν μπαίνει μέσα στην πόλη, με «την μόνη επαφή που έχουν με αυτή να είναι μόνο με τη άσφαλτο».
 
Οπότε θα πρέπει να δούμε το πολύ σημαντικό κομμάτι του τουρισμού, αλλά και τη δυνατότητα πραγματοποίησης εποχικών δράσεων στις οποίες θα συμμετέχει το επιμελητήριο, είτε έχει να κάνει με Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, Πάσχα.
 
Αυτό το πράγμα θα πρέπει να αναδειχθεί, ώστε να γίνει πόλος έλξης» κατέληξε ο κ. Κιλτσίκης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.