No Work generation

Η γενιά που πληρώνει την κρίση

Όταν είσαι νέος και το μόνο που μπορεί να σου προσφέρει η κυβέρνηση της χώρας σου είναι 400 ευρώ «εφάπαξ επίδομα νεανικής αλληλεγγύης» μαζί με τις ευχές του πρωθυπουργού για καλές γιορτές (γιατί «ξηλώθηκε» τα Χριστούγεννα η κυβέρνηση «κοινωνικής σωτηρίας» 21 εκατ. ευρώ, όλα και όλα, για «χαρτζιλίκι» σε 50 χιλιάδες νέους άνεργους), παίρνεις το χαρτζιλίκι, παίρνεις και τα μυαλά σου braindrain εισιτήριο για όπου γη και πατρίς. Γιατί το επίδομα και οι γιορτές πέρασαν, και οι φόροι συνεχίζουν να αυξάνονται για εργαζόμενους και ανέργους, και το ψυγείο μένει άδειο.
 
Σύμφωνα με έρευνα της διαΝΕΟσις το ποσοστό ακραίας φτώχειας για τους ηλικίας 18 έως 29 ετών είναι 22,6%, όταν για τους άνω των 65 ετών είναι στο 2,4%. Κάνε τη σύγκριση. Κάτι λάθος κάνουμε, και το κάνουμε μονόπλευρα.
 
Τι άλλο έκανε η κυβέρνηση για τους νέους άνεργους; Έδωσαν και 21 εκ. ως συμμετοχή του δημοσίου για το πρόγραμμα Ενίσχυση Επιχειρηματικότητας Νέων του ΕΣΠΑ για 567 επενδυτικά έργα.
 
Αυτά έδωσαν, 21 εκ. και 21 εκ. ολόκληρη τη χρονιά.That’s all! Και από την άλλη κατάργησαν το επίδομα του ΟΑΕΔ των 73,73 ευρώ τον μήνα, που δινόταν για πέντε μήνες σε ανέργους 20-29 χρόνων. Πρώτα η Αχτσιόγλου τους κόβει 368 ευρώ, και μετά ο Τσίπρας τους μοιράζει 400 ευρώ.
 
Σε μια χώρα με προϋπολογισμό δαπανών 48,4 δις ευρώ και «αριστερή» κυβέρνηση (LOL), ο «μέγας ευεργέτης» Τσίπρας κομπορρημονεί ότι τα 400 ευρώ «είναι πράξη κοινωνικής δικαιοσύνης». Μοιραία το σωστό ερώτημα δεν είναι τι κάνουμε λάθος, το σωστό ερώτημα είναι αν υπάρχει κάτι που δεν κάνουμε λάθος! Προτιμάμε να δίνουμε φιλοδωρήματα αντί να δίνουμε κίνητρα για νέες θέσεις εργασίας. Προτιμάμε να υπερφορολογούμε, αντί να δίνουμε μείωση για 3 χρόνια φόρων και εισφορών για νέους που ανοίγουν επιχείρηση, ανάλογα με τον αριθμό των απασχολούμενων σε αυτή.
 
Η Νo Work generation είναι η κυβερνητική επιλογή γιατί: απαγορεύουμε τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστήμιων, θέλουμε να είναι φοιτητές σε βρώμικα κρατικά μπουντρούμια από κομματικές νεολαίες επαγγελματιών αιωνίων φοιτητών που κολλούν ένσημα στο κόμμα, σε σχολές μοιρασμένες ανά εκλογική περιφέρεια να εξυπηρετήσουμε την εκλογική πελατεία στη σταυροδοσία του κυρίου βουλευτή, αποκομμένοι από την αγορά εργασίας με πτυχία που χρησιμοποιούνται μόνο ως χαρτιά λαδόκολλας σε ψησταριά, πτυχιούχοι deliverάδες απαξιωμένοι επιστήμονες για να μπορούν οι κυβερνήσεις να διορίζουν τις πρώτες κυρίες σε θέσεις καθηγητών πανεπιστημίου και τους φίλους ως μετακλητούς τρολ στα υπουργεία. Οι άνεργοι πτυχιούχοι αυξάνονται διαρκώς. Το μερίδιο των ανέργων με τριτοβάθμια εκπαίδευση (στο σύνολο των ανέργων) σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο (από 14,7% το 2001 σε 24,6% το 2016). Έξι στους δέκα εργαζόμενους οι οποίοι έλαβαν πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μετά το 2011, λαμβάνουν μισθό από 400 έως 800 ευρώ, ενώ ποσοστό 16% αμείβεται με λιγότερα από 400 ευρώ.
 
Να δώσουμε 400 ευρώ, πόσα θέλουν να μας ψηφίσουν, θα σας δώσουμε και άλλα, του χρόνου πάλι. Και εσύ έχεις όνειρο να φύγεις να πας έξω να βρεις δουλειά, όνειρα, ελπίδα, η Ελλάδα είναι χώρα για διακοπές, με τον καιρό μπορείς να βρεις ότι οι διακοπές είναι καλές οπουδήποτε. Με 400 ευρώ για εισιτήριο χωρίς επιστροφή, είχες πολλά να κάνεις εδώ, και είχες τόσους πολλούς που σε εμπόδιζαν. Η ζωή τρέχει, κανένας πολίτης δεν αξίζει μια ζωή μισή, πόσο αυτός που είναι 20+ μορφωμένος και μέσω μιας οθόνης έχει γυρίσει ήδη τον μισό πλανήτη. Είσαι 20+, δεν παρακαλάς για καρέκλες και βόλεμα στο δημόσιο. Ο πρθ θα σε τρολάρει, έλα πίσω για να δουλέψεις στο δημόσιο.
 
«Εξετάζουμε σοβαρά τη θεσμοθέτηση πρόσθετων κινήτρων για τον επαναπατρισμό νέων επιστημόνων» γιατί θέλουμε να μας ψηφίσεις, είμαστε δίπλα σου, ψήφισέ μας μη χάσουμε την καρέκλα. Πρώτα σου δίνει 400 ευρώ, και την επόμενη ημέρα η Αχτσιόγλου καταθέτει τροπολογία για υποχρεωτικό ποσοστό ασφαλιστικής εισφοράς 26,95% σε οποιαδήποτε Απόδειξη Δαπάνης (παραστατικό) εκδίδεται για παροχή οποιασδήποτε υπηρεσίας δίχως να εξαιρούνται ούτε οι φοιτητές, άνεργοι, συνταξιούχοι ή χαμηλόμισθοι που συμπληρώνουν το εισόδημά τους. Θα στα πάρουμε πίσω!
 
Η κουρασμένη γενιά των εύκολων υποσχέσεων έγινε η no work generation, η γενιά χωρίς μέλλον, όπως αυτό καθορίζεται από τις γενιές των απομάχων. Οι μισοί Έλληνες ηλικίας 18-35 ετών δηλώνουν ότι υποστηρίζονται οικονομικά από τους γονείς ή άλλους συγγενείς τους. Έτσι η συμβιβασμένη γενιά γίνεται αυτό που υποσχόταν η νιότη της: ασυμβίβαστη. Το 41% των άνεργων νέων δηλώνει έτοιμο να μετακομίσει σε άλλη χώρα για να δουλέψει και να χαλάσει τα σχέδια σε όσους την έχουν θέσει στο περιθώριο της ζωής. Θα ακολουθήσει τους 470 χιλ. νέους έλληνες μετανάστες. Για την ώρα το braingain είναι μια δήλωση του πρωθυπουργού.  Όσο το brain gain σημαίνει μούχλα, εσωστρέφεια και καρέκλα στο δημόσιο, το brain drain θα είναι η έξοδος στη ζωή, τις ευκαιρίες, τη σταθερότητα, και την αξιοπρέπεια.

Πηγή: www.athensvoice.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.