Τον Μαιο μπαινουν μπουλντοζες για το νεο κτιριο στην πανεπιστημιουπολη Κομοτηνης

Θα στεγάσει τα τμήματα που βρίσκονται σήμερα στην παλιά Νομική και το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας

Στην τελική ευθεία για την υλοποίηση του νέου κτιρίου στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής, το οποίο θα αποτελέσει μόνιμη κτιριακή δομή για τα τμήματα που στεγάζονται αυτή τη στιγμή εκτός πανεπιστημιούπολης, καθώς και το τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας που τώρα στεγάζεται σε προκάτ, βρίσκεται το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
 
Η προκήρυξη για τις νέες εγκαταστάσεις αναμένεται να δημοσιευτεί μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, και μετά από διάστημα 40-45 ημερών, θα ολοκληρωθεί η διαδικασία για τις προσφορές.
 
Αν δεν υπάρξει κάποια προσφυγή, η οποία θα καθυστερήσει αρκετά την όλη διαδικασία, το Πανεπιστήμιο ελπίζει πως μέχρι το Μάιο θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία συμβασιοποίησης, και θα μπορέσουν να ξεκινήσουν οι διαδικασίες.
 
Να υπενθυμίσουμε πως ο σχεδιασμός του Πανεπιστημίου προβλέπει την ανέγερση νέου κτιριακού συγκροτήματος στην Πανεπιστημιούπολη και συγκεκριμένα πλησίον των προκάτ του τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας, στην έκταση που βρίσκεται ανάμεσα στις φοιτητικές εστίες και στο κτίριο της νέας Νομικής Σχολής.
 
Το συγκρότημα αυτό προορίζεται για τη μετεγκατάσταση και συστέγαση των τμημάτων που λειτουργούν στις εγκαταστάσεις της Παλιάς Νομικής, στο κέντρο της Κομοτηνής και του τμήματος της Ελληνικής Φιλολογίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.