Διαμαρτυρια απο την ΑΔΕΔΥ Ροδοπης εξω απο το κτιριο της Περιφερειας ΑΜΘ

Για τη διάταξη περί απεργιών και το πολυνομοσχέδιο

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Δευτέρας 15 Ιανουαρίου έξω από το κτίριο της Περιφέρειας ΑΜΘ στην Κομοτηνή μέλη της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης, διαμαρτυρόμενα για το πολυνομοσχέδιο που συζητούνταν στη Βουλή, με αιχμή το θέμα της αλλαγής της μεθόδου προκήρυξης απεργίας.
 
Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης κ. Γιώργος Τριανταφυλλόπουλος, με την διάταξη αυτή γένεται ουσιαστικά το πρώτο βήμα για να περιορίσουν τα δικαιώματα που έχει ο εργαζόμενος ως όπλο για να αντισταθεί σε ό,τι δυσχεραίνει το εργασιακό του περιβάλλον, περνώντας το μήνυμα να κατεβάζουν το κεφάλι και να δέχονται αδιαμαρτύρητα όποια επιδείνωση επέρχεται.
 
Η ΑΔΕΔΥ, σημείωσε, έχει τρόπους να αντιδράσει, αλλά το κυριότερο θεωρεί πως είναι η συσπείρωση των εργαζομένων, τονίζοντας πως, όταν δείχνουν έτσι τη δύναμή τους, τότε οι κυβερνώντες οπισθοχωρούν και αναδιπλώνονται.
 
Όμως το τελευταίο διάστημα, όπως και στην κινητοποίηση της Δευτέρας, η συμμετοχή ήταν μικρή, μια κάμψη που ο κ. Τριανταφυλλόπουλος εντοπίζει ότι παρατηρείται μετά το δημοψήφισμα, όταν και πιστεύει ότι ο λαός ένιωσε πως ακόμα και να σηκώσει κεφάλι, θα επιβληθούν αυτά που είναι να επιβληθούν, και παρά την αναλαμπή κατά την ψήφιση του ασφαλιστικού, όταν πάλι η κυβέρνηση ψήφισε όσα ήταν να ψηφίσει, μεταθέτοντας περικοπές αργότερα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.