Πιο δημιουργικο θελει το 2018 ο «Αθηνιων»

Ιδιαίτερα «παραγωγικό» το ’17 για το σύλλογο με συμμετοχή σε 23 εκδηλώσεις και 12 ξεναγήσεις συλλόγων και σχολείων στην Παπαδριέλλειο

Σε πανηγυρικό κλίμα, μετά από μια δημιουργική χρονιά που ελπίζουν πως θα μεταφραστεί σε ένα ακόμα δημιουργικότερο 2018, έκοψαν την βασιλόπιτά τους τα μέλη του Συλλόγου Καλλιτεχνών Ροδόπης «Αθηνίων» το βράδυ της Παρασκευής 12 Ιανουαρίου στη Λέσχη Κομοτηναίων.
 
Ο Σύλλογος παραμένει πιστός στην παράδοση, αλλά βλέπει και μπροστά, σημείωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Άρης Ασσαριωτάκης ο οποίος έκανε ένα απολογισμό της χρονιάς που πέρασε και τον σχεδιασμό τους για την χρονιά που έρχεται.
 

Όπως ανέφερε, ο Σύλλογος το 2017 πραγματοποίησε 23 εκδηλώσεις, υποδεχόμενος παράλληλα στις εγκαταστάσεις του και 12 συλλογικότητες και σχολεία, ξεναγώντας τους στη Δημοτική πινακοθήκη και τα εργαστήριά του.
 
Η δράση του συλλόγου, τόνισε, δεν πέρασε απαρατήρητη και από την Πολυτεχνική σχολή της Ξάνθης, μιας και ο καθηγητής κ. Γιάννης Κολοκοτρώνης έφερε τους μαθητές του τμήματος της Τέχνης Ευρωπαϊκού πολιτισμού και Εικαστικών, ώστε να γνωρίσουν τη δουλειά που έχει γίνει στον Σύλλογο και τους χώρους του στην Παπαδριέλλειο Πινακοθήκη, κάτι που θεωρεί πως αποτελεί δείγμα της εκτίμησης που απολαμβάνει ο Σύλλογος.
 
Παράλληλα όλο το 2017 είχαν μια σειρά από συνεργασίες, όπως αυτή με τη ΔΚΕΠΠΑΚ για την οποία φιλοτέχνησαν τις αποκριάτικες αφίσες που στόλισαν τους δρόμους, αλλά και με το ΔΗΠΕΘΕ δημιουργώντας εικαστικά θέματα τα οποία έχουν σχέση με τις μεγάλες επιτυχίες του παγκόσμιου κινηματογράφου, καθώς και μια σειρά από άλλες εκδηλώσεις.
 

«Παρόλο που θεωρούμε πως ο αριθμός των δραστηριοτήτων είναι εξαιρετικά μεγάλος για ένα τοπικό σύλλογο, πιστεύουμε πως υπάρχουν ακόμα κενά τα οποία σκοπεύουμε στο αμέσως επόμενο διάστημα να καλύψουμε», σημείωσε ο κ. Ασσαριωτάκης, κάτι το οποίο γίνεται πάντα με την εθελοντική προσφορά των μελών του συλλόγου, που θεωρεί πως ποιοτικά δημιουργεί μια εξαιρετική αντίληψη για τη δράση του Συλλόγου.
 
Έτσι ο άμεσος στόχος τους είναι ο εμπλουτισμός των εργαστηρίων του συλλόγου, ώστε αυτά να γίνουν πιο πολυποίκιλα, αλλά και να βελτιώσουν τις εγκαταστάσεις ώστε να δέχονται με μεγαλύτερη άνεση περισσότερους μαθητές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.