Το ανακαινισμενο Γηροκομειο Κομοτηνης καταφυγιο για τα μελη του

Ετοιμάζει καμπάνια ευαισθητοποίησης και προσφοράς προς το ίδρυμα

Την Κυριακή 14 Ιανουαρίου έλαβε χώρα στο ανακαινισμένο κτήριο του την Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων Κομοτηνής ο κοινός πρωτοχρονιάτικος εορτασμός του συλλόγου «Η Ορθοδοξία» και του ιδρύματος του γηροκομείου.
 
Το γηροκομείο ίδρυσε και εποπτεύει ο σύλλογος «Η Ορθοδοξία», δήλωσε ο πατέρας Δημήτριος Βασιλειάδης, πρόεδρος του ΔΣ του γηροκομείου, αλλά την ευθύνη έχει το Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο διορίζεται κατά το μεγαλύτερο μέρος του από το σύλλογο και την περιφερειακή αρχή.
 

Σκοπός της μονάδας, ενημέρωσε, είναι η πνευματική κατάρτιση και η πρόοδος των μελών του. Είναι ένα μοναδικό ίδρυμα στην περιοχή, ενώ μετά από την ανακαίνισή του αποτελεί «κόσμημα» για την πόλη, και, ίσως, ένα από τα λίγα σε αυτό το υψηλό επίπεδο ιδρύματα στην Ελλάδα, μιας και διαθέτει άνεση, σύγχρονο εξοπλισμό και έμπειρο προσωπικό, στρατευμένο στη διακονία των – εικοσιπέντε σε αριθμό – ηλικιωμένων.
 
«Πιστεύουμε ότι οι γέροντές μας είναι ευχαριστημένοι και τους προσφέρουμε τα μέγιστα», υπογράμμισε με θέρμη, «βρίσκουν ένα καταφύγιο σε αυτήν την περίοδο της ζωής τους, που δεν διαθέτουν σωματικές δυνάμεις, αλλά δικαιούνται μεγάλη φροντίδα για τα όσα προσέφεραν στο παρελθόν». 

Δεινή η οικονομική κατάσταση του ιδρύματος 

«Ενώ το τμήμα βρίσκεται σε ακμή από άποψη κτηριακής εγκαταστάσεως και προσωπικού», συνέχισε ο πατέρας Δημήτριος, αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ίδρυμα, «βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση, διότι το καινούργιο κτήριο έχει αυξημένες λειτουργικές δυνάμεις. Τα έσοδα, απεναντίας, έχουν όλα μειωθεί, μιας και προέρχονταν κυρίως από δωρεές συμπολιτών μας και της εταιρείας Alfa Beta Roto».

Το Γηροκομείο Κομοτηνής, τόνισε, βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση και οφείλει χρέη της τάξεως άνω των 250.000 ευρώ, καθώς υπόκειται στην ίδια φορολογία με τα φυσικά και νομικά πρόσωπα. Η δημόσια αρχή της Περιφέρειας, συνέχισε, πάντοτε προσέφερε στο ίδρυμα μία μικρή επιχορήγηση, η οποία σταδιακά μειώθηκε σε σημαντικό βαθμό.
 
Το διοικητικό συμβούλιο του Γηροκομείου, σύμφωνα με τον ίδιο, έχει προγραμματίσει καμπάνια για να προσελκύσει το ενδιαφέρον τόσο της περιφέρειας και των επιχειρήσεων όσο και των ιδιωτών. 

Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων «Το να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον σήμερα λείπει από τη ζωή μας» 

Στην εκδήλωση παρευρέθη μεταξύ άλλων και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρώνειας και Κομοτηνής, κ. Παντελεήμων, ο οποίος έδωσε την ευλογία του και ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους τους παρευρισκομένους.
 
«Το να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον σήμερα λείπει από τη ζωή μας», δήλωσε, «μένουμε μόνο στα εξωτερικά και ο καθένας μας μένει μόνος του, ερμητικά κλεισμένος στα προβλήματα του εαυτού του και της καθημερινότητάς του. Η σημερινή ευκαιρία μας δίνει τη δυνατότητα να στηριχθούμε ο ένας στον άλλον και να πάρουμε δύναμη».
 
Είναι σημαντικό οι άνθρωποι της περιοχής, συνέχισε, να βρίσκονται κοντά στα μέλη της μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων. «Αυτοί  μας παρέδωσαν τον τόπο μας ελεύθερο και, επομένως, οφείλουμε να αφουγκραζόμαστε τα προβλήματα και τις αγωνίες τους», κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.