Χορος και τραγουδι στην κοπη της πιτας του Συλλογου Καταγομενων απο την Αρκαδιουπολη Αν. Θρακης και περιχωρων

Μέλη και φίλοι αντάλλαξαν ευχές για το νέο έτος
«Σούρβα, σούρβα, γεια χαρά,
για σταφίδα, για παρά.
Γερό κορμί, γερό Σταυρί
και του χρόνου καλότυχοι»

 
Αυτοί οι στίχοι, με προθήκες και παραλλαγές, ήταν τα Κάλαντα της Πρωτοχρονιάς, στις Αλησμόνητες Πατρίδες της Ανατολικής Θράκης, που έψαλλαν τα παιδιά κρατώντας, στολισμένα με κορδέλες, κλαδιά με «μάτια», κατά προτίμηση κρανιάς ή άλλου δέντρου, ακουμπώντας τον νοικοκύρη…
 
Κυριακή μεσημέρι, 7 Ιανουαρίου 2018 και οι χώροι του “DIAMOND” γεμάτοι από ανθρώπους με ζεστά χαμόγελα και ανοιχτές αγκαλιές που ήρθαν για την κοπή της Βασιλόπιττας του Συλλόγου Καταγόμενων από την Αρκαδιούπολη Αν. Θράκης (Λουλέ Μπουρκάζ) και περιχώρων «Το Γενέθλιον της Θεοτόκου». Μέλη, φίλοι, συγγενείς, Αρχές, ανταλλάσσουν ευχές για το νέο έτος.
 
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, κ.κ. Παντελεήμων, ευλογεί τη βασιλόπιτα και ο θερμός χαιρετισμός του, φωτίζει τα πρόσωπα των παρισταμένων.
 
Στο βήμα συγκινημένη, η Πρόεδρος κ. Χρυσούλα Γούλα, εξιστορεί τη ζωή και το έργο του Μεγάλου Βασιλείου, ως φωτεινού διδασκάλου και εξηγεί τις «ρίζες»  του εθίμου της βασιλόπιτας.
 
Σειρά έχουν η μουσική, τα τραγούδια, ο χορός. Όλοι σε έναν κύκλο αγάπης!!! Έτσι όμορφα, απλά και παραδοσιακά… Και του χρόνου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.