Το Νεο Σιδηροχωρι βραβευσε τους εθελοντες αιμοδοτες του

18 + 1 οι φετινοί βραβευθέντες

 Πιστοί στην παράδοση της εθελοντικής αιμοδοσίας, τα μέλη του Μορφωτικού Ομίλου Νέου Σιδηροχωρίου βράβευσαν και φέτος τους εθελοντές αιμοδότες του, για την ανιδιοτελή προσφορά τους στην κοινωνία.
 
Η βράβευση 19 συνολικά εθελοντών αιμοδοτών, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει 5 και 10 αιμοδοσίες, ενώ η έκπληξη που επεφύλασσαν τα μέλη του Συλλόγου αφορούσε στον κ. Κυριάκο Κυριαζή, μέλος ο ίδιος του Δ.Σ. του συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ροδόπης και συνυπεύθυνο της ομάδας του χωριού, ο οποίος μέσα στα επτά τελευταία χρόνια, που λαμβάνουν χώρα οι αιμοδοσίες στον οικισμό, έχει συμπληρώσει 25 αιμοδοσίες.

«Η αγάπη μας για σας είναι στο αίμα μας»

Την αρχή έκανε ο Πρόεδρος του Μορφωτικού Ομίλου κ. Ιωάννης Κυριαζής ο οποίος καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, ευχαριστώντας από τα βάθη της καρδιάς του, το σύνολο των εθελοντών αιμοδοτών του χωριού που όπως επεσήμανε «προσφορά τους και την αγάπη τους έγιναν ήρωες της ζωής για τους συγχωριανούς μας που είχαν ανάγκη το αίμα τους για να επιβιώσουν». Τα προαναφερθέντα προσυπέγραψε και η κ. Ελένη Βούζη, η οποία παίρνοντας τον λόγο μετέφερε τις ευχές της κ. Εύας Τσουρπουδή, της υπεύθυνης αιμοδοσίας του χωριού, ευχόμενη «χρόνια πολλά και καλή χρονιά με υγεία. Ευχές απλές και συνηθισμένες αλλά τόσο ουσιαστικές, όσο και η ζωή» όπως επεσήμανε.
 
« Πολλοί πάσχοντες συνάνθρωποί μας αυτή τη στιγμή ή και σε όλη τους τη ζωή έχουν ανάγκη την αγάπη μας για να συνεχίσουν να ζουν. Ας διαθέσουμε λοιπόν 10΄ λεπτά από το χρόνο μας (όσοι μπορούμε) και ας προσφέρουμε το 2018 λίγο αίμα και να τους πούμε: “Είμαστε εδώ για σας και θέλουμε να ζήσουμε μαζί σας χρόνια πολλά – καλά – ευτυχισμένα γεμάτα υγεία και ανθρωπιά. Είμαστε εδώ γιατί η αγάπη μας για σας είναι στο αίμα μας”» συνέχισε η ίδια δίνοντας το έναυσμα για την έναρξη των βραβεύσεων.

Οι βραβευθέντες

Ο πατέρας Παρασκευάς ευλόγησε την πίτα του Ομίλου και στη συνέχεια βράβευσε τους παρακάτω εθελοντές, που συμπλήρωσαν πέντε αιμοδοσίες, ήτοι τους κ.κ. Διονυσία Αγγελοπούλου, Κωνσταντίνος Αραμπατζής, Μιχάλης Αθανάσαρος, Δέσποινα Μαλλιαρού, Σταύρος Τσιόνογλου, και τον πρόεδρο του συλλόγου Ιωάννη Κυριαζή, ο οποίος και συνέχισε τις βραβεύσεις, δίνοντας έπαινο στους κ.κ. Διαμαντή Λεκίδη, Θεόδωρο Δεληγιαννίδη και στη Ζωοπηγή Γονατίδου – που αιμοδοτεί στην Αθήνα για το Νέο Σιδηροχώρι – και συμπληρώσαν πέντε αιμοδοσίες.
 
Έχοντας συμπληρώσει πέντε αιμοδοσίες βραβεύτηκε επίσης ο πατέρας Παρασκευάς καθώς και οι κ.κ. Θανάσης Αθανάσαρος, Γιώργος Βούζης, Γιώργος Ράντος, Αλέξανδρος Σαρίκας, Θανάσης Χάιδος, Νικόλαος Δεληγιαννίδης και Νόνα Ταρσή και Κατερίνα Δρίνη που συμπλήρωσαν τις δέκα αιμοδοσίες.
 
Τη βράβευση του κ. Κυριάκου Κυριαζή έκανε ο πρόεδρος του Ομίλου, αφού πρώτα αναγνώστηκε το μήνυμα της κ. Τσουρπουδή, η οποία σημείωσε χαρακτηριστικά « Κυριάκο είσαι άξιος του θαυμασμού μας, της ευγνωμοσύνης και των ευχαριστιών μας. Όπως φυσικά όλα αυτά ανήκουν σε όλους τους εθελοντές αιμοδότες του χωριού μας, των Παγουρίων, Α. Θεοδώρων, Ν. Ανδριανής, Μ. Κρανοβουνίου και ευχόμαστε να ακολουθήσουν τη δική μας πορεία στην προσφορά ζωής… Εκ μέρους όλης της ομάδας που διοργανώνει τις αιμοδοσίες στο χωριό μας, του Δ.Σ. του Μ.Ο. όπως επίσης και όλων των συνανθρώπων που δέχτηκαν το αίμα σας… σας ευχαριστούμε και υποκλινόμαστε στην ομορφιά της ψυχής σας».


 
Μετά το τέλος των βραβεύσεων ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας, με ευχές για ένα υγιές 2018 με ακόμη περισσότερους εθελοντές αιμοδότες.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.