Πιο κοντα οι Δημοι Μαρωνειας Σαπων και Κιρτζαλι

Για να εκμεταλλευτούν το τουριστικό κεφάλαιο των δύο περιοχών

Την ανάδειξη της αρχαιολογικής δυναμικότητας της Μαρώνειας, σε συνδυασμό με τη σύσφιξη της σχέσης με τον Δήμο του γειτονικού Κίρτζαλι στη Βουλγαρία, προωθεί ο Δήμος Μαρωνείας Σαπών μέσω του προγράμματος Interreg.
 
Αυτό θα γίνει μέσω του έργου “The Ancient Rhodopes and the Aegean – Cultural Corridor for supporting the development of the region /ARA-CC/”, ελληνιστί «Η αρχαία Ροδόπη και το Αιγαίο – Πολιτιστικός διάδρομος για την υποστήριξη της ανάπτυξης της περιφέρειας», με επικεφαλής εταίρο του έργου τον Δήμο Κίρτζαλι Βουλγαρίας καθώς και το Περιφερειακό Μουσείο Ιστορίας με έδρα το Κίρτζαλι Βουλγαρίας.
 
Ο κύριος σκοπός του έργου είναι η συνεργασία ανάμεσα στις δύο περιοχές στόχου σε πολιτιστικό επίπεδο με σκοπό την περεταίρω τουριστική ανάπτυξη τους και τη μόνιμη και πολυεπίπεδη συνεργασία τους στους τομείς αυτούς.
 
Ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 1.411.665,62 ευρώ, ενώ ο προϋπολογισμός του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών είναι στις 151.717 ευρώ.
 
Τη μερίδα του λέοντος της χρηματοδότησης θα λάβει ο Δήμος του Κίρτζαλι, ο οποίος σκοπεύει να δημιουργήσει ένα εκτεταμένο κέντρο τουριστικής πληροφόρησης στην αρχαία πόλη του Περπερικόν, η οποία βρίσκεται σε ένα λόφο 15 χιλιόμετρα από την πόλη, καθώς και τρισδιάστατη απεικόνισή του.
 
Μέσω του έργου, το οποίο περιλαμβάνει τη δημιουργία ενημερωτικού υλικού για τη Μαρώνεια που θα εμφανίζεται και στη Βουλγαρία, θα πραγματοποιηθεί και ένα φεστιβάλ στο Δήμο Μαρωνείας.
 
Ενδεικτικά οι δράσεις του έργου θα περιλαμβάνουν την ανάδειξη πολιτιστικών χώρων στη διασυνοριακή περιοχή, τη δημιουργία διακρατικού δικτύου συνεργασία ανάμεσα στον Δήμο Μαρωνείας Σαπών και τον Δήμο Κίρτζαλι, το υλικό προβολής, προώθησης και δημοσιότητας για την τουριστική ανάπτυξη των δύο περιοχών, αλλά και τη δημιουργία και διάδοση ηλεκτρονικών εργαλείων για την ανάδειξη και προβολή ιστορικών και πολιτιστικών πόρων των δύο περιοχών.
 
Παράλληλα θα γίνουν κοινές πολιτιστικές δράσεις, ενώ προβλέπεται και η ενδυνάμωση των επαγγελματιών των δύο περιοχών, ώστε να ανταποκριθούν στην αυξημένη τουριστική δραστηριότητα που προκάλεσε ο δρόμος Κομοτηνή – Μακάζα 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.