Mυσταγωγικος εσπερινος στον αγιο Αθανασιο Κοσμιου(+Βιντεο)

Παραμονή της εορτής του Αγίου

Αν κάθε χριστιανικό χωριό  της Ροδόπης έχει τον δικό του άγιο, τότε ο ιστορικός οικισμός του Κοσμίου έχει όντως ΑΓΙΟ… Τον Άγιο Αθανάσιο στη χάρη του οποίου είναι αφιερωμένη τόσο η κεντρική εκκλησία του οικισμού όσο και το ομώνυμο παρεκκλήσι στην είσοδό του.

Ενας αγαπημένος άγιος όχι μόνον για τους Κοσμιώτες αλλά και για τους προσφυγικούς εξ Ανατολικής Ρωμυλίας ιδιαίτερα  πληθυσμούς,  πολλοί γόνοι των οποίων φέρουν το όνομά του.

Ο Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου Κοσμίου γιόρτασε έτσι με πανηγυρικό εσπερινό και λιτανεία τη γιορτή του Αγίου, πρωτοστατούντος του μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα, συνοδευομένου από κληρικούς της περιοχής, και πλήθος κόσμου που προσήλθε από όλες τις ενορίες της πόλης.

Παρόντες, από όσο διακρίναμε στο βαθύ σκοτάδι την ώρα της λιτανείας,  ο αντιδήμαρχος Νικόλαος Σωτηρακόπουλος, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Φελίνα Καζάκου και η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ Κ. Νατάσα Λιβεριάδου.

Και του Χρόνου!!!Τ-Ν.Β

Υ.Γ.: Οι φωτογραφίες, καθόσον παρά την προσπάθεια το φωτογραφικό μας υλικό χωρίς φλας ουδέν απέδωσε, προέρχονται από το fb της  Δ. Τσίτσιου. To video είναι της Φ.Κ. Και από εδώ την ευχαριστούμε. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.