Αμεσο σχεδιο για να επαναλειτουργησουν τα Σφαγεια Σαπων ζητα ο Ν. Χαριτοπουλος

Ήδη οι κτηνοτρόφοι επιβαρύνονται με τη μετάβασή τους στο σφαγείο Κομοτηνής

Μια πολύ άσχημη εξέλιξη χαρακτήρισε το κλείσιμο του Σφαγείου των Σαπών ο επικεφαλής της παράταξης «Αλληλεγγύη Ανάπτυξη – Ανανέωση» στο Δήμο Μαρωνείας Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος, σημειώνοντας πως θα έχει αρνητικές συνέπειες τόσο για τον κτηνοτροφικό κόσμο όσο και για την ευρύτερη κοινωνία των Σαπών.
 
Όπως ανέφερε το σφαγείο λειτουργεί για πάνω από 60 χρόνια και αποτελεί ένα από τα βασικά στηρίγματα της τοπικής κτηνοτροφίας, που με τη σειρά της αποτελεί ένα από τους πυλώνες της οικονομίας της περιοχής.
 
Για αυτό και θεωρεί πως θα πρέπει να υπάρξει ένα άμεσο σχέδιο για την αντιμετώπιση της κατάστασης, γιατί εκτός από την ταλαιπωρία που θα υποστούν οι κτηνοτρόφοι, οι κρεοπώλες και όλο το σύστημα των συναλλασσόμενων με τα σφαγεία, αλλά και μια καθίζηση σε όλη την αγορά των Σαπών, μιας και τα σφαγεία συγκέντρωναν κόσμο από την ευρύτερη περιοχή, γίνονταν συναλλαγές, αγοραπωλησίας και είχε κίνηση η τοπική αγορά.
 
Όπως σημείωσε, το Σφαγείο είχε κλείσει και παλιότερα, προσωρινά, όταν εντοπιζόταν προβλήματα κατά τους ελέγχους, αλλά μόνο μέχρι να διορθωθούν αυτά, και σύντομα το Σφαγείο συνέχιζε τη λειτουργία του.
 
Όμως αυτή τη φορά η απαγόρευση φαίνεται να προήλθε από το αρμόδιο Υπουργείο, και οι πληροφορίες του κ. Χαριτόπουλου θέλουν να υπάρχει αφαίρεση κωδικού, οπότε θα είναι πολύ πιο «επίπονη» η διαδικασία επαναλειτουργίας.
 
«Είναι κακό το ότι το θέμα έφτασε το υπουργείο, που είναι πιο αμείλικτο» σημείωσε, τονίζοντας πως ό,τι και αν έχει γίνει, σημασία έχει ότι έκλεισε το σφαγείο, που αποτελούσε ένα καλό στήριγμα για την κτηνοτροφία.
 
Την ίδια στιγμή θα επηρεάσει και όλη την οικονομία της Ροδόπης, μιας και η ύπαρξη δύο Σφαγείων στην περιοχή, αυτό της Κομοτηνής και αυτό των Σαπών, λειτουργούσε εξισορροπητικά, και μια μονοπωλιακή κατάσταση, θα δυσκολέψει τα πράγματα και για τους κτηνοτρόφους, πέρα από την επιπρόσθετη επιβάρυνση της απόστασης.
 
Για αυτό ευχήθηκε να είναι προσωρινό το λουκέτο, υπενθυμίζοντας παρόλα αυτά ότι στον προϋπολογισμό του Δήμου είχαν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους γιατί δεν περιλαμβανόταν σε αυτόν κονδύλια για τη συντήρηση των σφαγείων, για αυτό και ελπίζει ότι θα ξεκινήσουν σύντομα εργασίες για να αποκατασταθεί η κατάσταση, που ήδη έχει αρχίσει να επιβαρύνει κτηνοτρόφους που πρέπει να μεταφέρουν σφάγια στην Κομοτηνή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.