Δυο λυσεις για την ιρλανδικη διαβαση Αγιας Μαρινας Ιμερου

Έδαφος έχει κερδίσει η επιλογή της ασφαλτόστρωσης του αγροτικού δρόμου από και προς την γέφυρα που εξυπηρετεί σήμερα την κίνηση - Στο τραπέζι και η δημιουργία αναβαθμισμένης ιρλανδικής διάβασης

Μόνιμες λύσεις για την ιρλανδική διάβαση της Αγίας Μαρίνας Ιμέρου αναζητά ο Δήμος Μαρωνείας Σαπών, σε συνεργασία με την Περιφέρεια, μιας και ο δρόμος εμπίπτει στην αρμοδιότητά της.

Αυτή τη στιγμή η διάβαση παραμένει κλειστή, τόσο λόγω του ύψους του νερού αλλά και λόγω προβλημάτων που έχουν εντοπιστεί στην ίδια τη διάβαση.
 
Αυτή τη στιγμή η κίνηση γίνεται διαμέσου μιας γέφυρας που βρίσκεται περίπου 2 χιλιόμετρα ψηλότερα από τη διάβαση, και είναι προσβάσιμη μέσω χωματόδρομου, που αποτελεί όμως προσωρινή λύση.
 
Για αυτό και η λύση που φαίνεται να προωθείται για το πρόβλημα, είναι να ασφαλτοστρωθεί ο δρόμος από και προς την γέφυρα αυτή, η οποία είχε κατασκευαστεί τη δεκαετία του ’70, ώστε η κίνηση να γίνεται κανονικά, άσχετα με την κατάσταση της ιρλανδικής διάβασης.
 
Βέβαια υπάρχει και η πρόταση να επεκταθεί το τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας ώστε να συμπεριλάβει την κατασκευή αναβαθμισμένης ιρλανδικής διάβασης, δηλαδή διάβασης με σωληνωτούς οχετούς που εξυπηρετεί τη διευθέτηση της εισόδου της πλημμυρικής ροής και διασφαλίζει την κυκλοφορία των οχημάτων κατά τη διάρκεια χαμηλών ροών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.