Απαγορευτικο εισοδου στην Πανεπιστημιουπολη για τα Αστικα Κομοτηνης

«Αιρετική» χαρακτηρίζει την απαγόρευση ο Πρόεδρος της εταιρείας Νίκος Λυκούδης - «Η συγκεκριμένη λογική μας οδηγεί στην μη δωρεάν μεταφορά που δεν αποδεχόμαστε» απαντά ο αντιπρύτανης Οικονομικών Φώτης Μάρης

«Μπλόκο» στα δρομολόγια των Αστικών Κομοτηνής, από και προς την Πανεπιστημιούπολη έθεσε χθες η διοίκηση του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.
 
Συγκεκριμένα, χθες, Δευτέρα, η  γραμμή 4 που εκτελούσε τη διαδρομή Παλιά Νομική – Κακουλίδου – Κοσμίου – Παλιά Πρυτανεία – Σοφούλη – Μοσκώβ – Φιλίππου – Εγνατίας – Εμπορικό Κέντρο Cosmopolis – Δ.Π.Θ. πραγματοποίησε 8 συνολικά δρομολόγια, ανά μισάωρο, από τις 8 το πρωί έως και τις 12 το μεσημέρι, μεταφέροντας μεταξύ άλλων εντός της Πανεπιστημιούπολης Κομοτηνής, φοιτητές που τα επέλεξαν για τη μεταφορά τους.
 
Πρόκειται για δρομολόγιο που λειτουργούσε έως τώρα κανονικά, με τη μοναδική διαφορά ότι τα λεωφορεία εισήλθαν χθες στον χώρο της Πανεπιστημιούπολης, μεταφέροντας και όσους φοιτητές επέλεξαν το εν λόγω μέσο για την μεταφορά τους. Στα 8 συνολικά δρομολόγια που πραγματοποιήθηκαν τη δυνατότητα αυτή αξιοποίησαν περισσότεροι από 50 φοιτητές, οι οποίοι, πληρώνοντας το αντίτιμο των 0,60 ευρώ, είχαν τη δυνατότητα εντός δύο ωρών, χρόνος διάρκειας του εισιτηρίου, να πραγματοποιήσουν όσα δρομολόγια, από και προς την Πανεπιστημιούπολη επιθυμούσαν.
 
Στο δρομολόγιο ωστόσο των 12.00 οι φύλακες της Πανεπιστημιούπολης, κατόπιν σχετικής εντολής από πλευράς της διοίκησης, απαγόρευσαν την είσοδο στο λεωφορείο των Αστικών το οποίο και ακινητοποιήθηκε στη δεύτερη πύλη του Πανεπιστημίου. 

Φώτης Μάρης «Η μη δωρεάν μεταφορά δεν είναι αποδεκτή από τους φοιτητές και δεν συνάδει με την πολιτική του Πανεπιστήμιου» 

Σύμφωνα με τον αντιπρύτανη Οικονομικών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Φώτη Μάρη, η κίνηση αυτή από πλευράς των Αστικών Κομοτηνής δημιουργεί πρόβλημα στο Πανεπιστήμιο, καθώς «οι φοιτητές βλέπουν ένα λεωφορείο στο οποίο πληρώνουν ένα κάποιο αντίτιμο για την μεταφορά τους, την ώρα που το πανεπιστήμιο έχει συγκεκριμένη πολιτική που αφορά στη δωρεάν μεταφορά των φοιτητών, η οποία για όλο το 2018 έχει εξασφαλισμένη πίστωση μετά από σχετική διαγωνιστική διαδικασία και έγκριση από το αρμόδιο Υπουργείο».
 
«Τα δρομολόγια αυτά μπορούν να πραγματοποιούνται, δίχως όμως την είσοδο των λεωφορείων εντός του χώρου της Πανεπιστημιούπολης και εκεί δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα», εξήγησε ο ίδιος, για να επισημάνει πως υπάρχει σχετικό αίτημα από την εταιρεία, για την εξέταση του οποίου έχει συγκληθεί επιτροπή που θα αποφανθεί σχετικά στην επόμενη συνεδρίαση της Συγκλήτου. Ωστόσο όπως τόνισε, «αντιλαμβάνομαι επιχειρηματικά την όποια δυσκολία αντιμετωπίζουν, ωστόσο η συγκεκριμένη λογική μας οδηγεί σε μη δωρεάν μεταφορά, γεγονός που δεν αποδέχονται οι φοιτητές και φυσικά αντιτίθεται στην πολιτική του πανεπιστημίου». 

Νίκος Λυκούδης «Αιρετική η συμπεριφορά της διοίκησης» 

Από την πλευρά της η διοίκηση των Αστικών Κομοτηνής εξέφρασε τα ερωτηματικά της σχετικά με την απαγόρευση που ίσχυσε στα εν λόγω δρομολόγια, χαρακτηρίζοντας την συμπεριφορά της διοίκησης «αιρετική» και τονίζοντας πως «ενώ το Αστικό Κομοτηνή, σύμφωνα και με τον νομό 2963 είναι ο μοναδικός φορέας αστικής συγκοινωνίας στην περιοχή και επομένως υποχρεούμαστε να λειτουργούμε για την κάλυψη των αναγκών των πολιτών της περιοχής, γιατί ζητείται μόνο από εμάς, η απομάκρυνση και αποδοχή της συγκεκριμένης απόφασης;».
 
Ο κ. Νίκος Λυκούδης, πρόεδρος των Αστικών Κομοτηνής εξήγησε πως κατά τη διάρκεια των χθεσινών δρομολογίων δεν υπήρξε το οποιοδήποτε παράπονο από πλευράς των φοιτητών για το αντίτιμο που κλήθηκαν να πληρώσουν, κάνοντας σαφές πως «δεν είμαστε κατά της δωρεάν μεταφοράς των φοιτητών ούτε παρακωλύουμε σε καμιά περίπτωση το έργο αυτό» μιας και στην ουσία εναπόκειται στην επιλογή των ενδιαφερομένων αν και εφόσον επιθυμούν την μεταφορά τους με τα συγκεκριμένα δρομολόγια, τα οποία μάλιστα όπως έκανε γνωστό υφίστανται εδώ και αρκετά χρόνια, μιας και χρησιμοποιούνται για την μεταφορά μαθητών της Ροδόπης από και προς το Πανεπιστημιακό Κολυμβητήριο της ΣΕΦΑΑ.
 
«Ποια είναι η λογική πίσω από την απαγόρευση αυτή και γιατί αποκλείουν μόνο την αστική συγκοινωνία;» διερωτήθηκε ο ίδιος, γνωστοποιώντας πως έχει ήδη ζητήσει σχετική συνάντηση με την διοίκηση του Πανεπιστημίου.  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.