Λευτερης Αυγενακης απο την Κομοτηνη: «Πολιτικοι κατσαπλιαδες η κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ»

«Η φημολογία περί εντάσεων και κοντρών είναι αποτέλεσμα συζητήσεων σε επίπεδο κουτσομπολιού»

Συνέντευξη τύπου προς τα τοπικά ΜΜΕ παρέθεσε πριν την εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας της ΝΟΔΕ Ροδόπης στην Κομοτηνή ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος ξεκίνησε την τριήμερη περιοδεία του στην ΠΑΜ-Θ από την Ροδόπη.

Την συνέντευξη τύπου ξεκίνησε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ροδόπης κ.Γιάννης Βεζυργιαννίδης, ο οποίος έκανε λόγο για «μία χρονιά στην οποία θα κριθούμε όλοι και ελπίζουμε ότι θα κριθούμε και στις κάλπες» για να καλωσορίσει τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ κ. Λευτέρη Αυγενάκη στην περιοχή μας.   

«Δουλεύουμε πυρετωδώς για την μεταρρυθμιστική κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη» 

Ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε με τα θερμότερα λόγια για τη δράση των τοπικών στελεχών της ΝΔ στη Ροδόπη, υπογραμμίζοντας πως η επίσκεψή του αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο «της πανστρατιάς και της εκλογικής ετοιμότητας που βρισκόμαστε από τις αρχές του έτους». «Θεωρούμε ακράδαντα ότι το 2018 θα είναι έτος εκλογών και δουλεύουμε πυρετωδώς, καθώς μια κυβέρνηση μεταρρυθμίσεων δεν στήνεται όταν κερδίσουμε τις εκλογές αλλά προετοιμάζεται όσο βρίσκεται στην αντιπολίτευση» σημείωσε χαρακτηριστικά καλώντας τους πολίτες να δώσουν ξεκάθαρη μεταρρυθμιστική εντολή στον Κυριακό Μητσοτάκη και τη ΝΔ.  
 
Ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε εκ νέου στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, χαρακτηρίζοντας ως «επικίνδυνη»  τη σημερινή κυβέρνηση, ενώ ερωτηθείς για το ζήτημα των συλλαλητηρίων έκανε λόγο για τρόπο εκδήλωσης των Ελλήνων «που δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση Τσίπρα –Καμμένου».   

«Παίζουν στα ζάρια ζητήματα που έχουν απασχολήσει το ελληνικό έθνος για 25 χρόνια για να κρατηθούν στην εξουσία» 

«Μιλάμε για πολιτικούς κατσαπλιάδες» σημείωσε και συνέχισε λέγοντας, με αφορμή όπως εξήγησε τις δηλώσεις του κ.Βούτση περί σημαντικών ανακατατάξεων στο εσωτερικό της χώρας, πως «προσπαθούν να διατηρήσουν την καρέκλα τους και να κρατηθούν στην εξουσία, παίζοντας στα ζάρια ζητήματα που έχουν απασχολήσει το ελληνικό έθνος για 25 ολόκληρα χρόνια. Είναι απαράδεκτοι και επικίνδυνοι».
 
«Η θέση της ΝΔ για το ζήτημα της ονομασίας είναι ξεκάθαρη και αφορά στο πλαίσιο που διαμορφώθηκε στο Βουκουρέστι το 2008 και αποτέλεσε εθνική γραμμή» σημείωσε για να επαναλάβει πως για τη Νέα Δημοκρατία είναι απολύτως απαραίτητο η όποια λύση να είναι λύση πακέτο και στα τρία ζητήματα: την ονομασία, την χρήση του ονόματος και τις αλυτρωτικές διαθέσεις και διεκδικήσεις που έχουν αποτυπωθεί ακόμα και στο σύνταγμα του κράτους των Σκοπίων. 

«Ζητούμε και επιδιώκουμε την ανανέωση και την ενδυνάμωση των οργανώσεών μας σε όλη την Ελλάδα» 

Η αναδιοργάνωση των περιφερειακών οργανώσεων της ΝΔ, όπως αυτή ψηφίστηκε και ανακοινώθηκε πριν λίγα εικοσιτετράωρα «δηλώνει το ενδιαφέρον και την αγωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη για την εξέλιξη των μελών του κόμματος» καθώς και την ανάγκη μεγαλύτερης συμμετοχής του, εξήγησε ο ίδιος στην συνέχεια για να σημειώσει πως «ζητούμε και επιδιώκουμε την ανανέωση και την ενδυνάμωση των οργανώσεών μας σε όλη την Ελλάδα, με διαφορετικό πνεύμα και κουλτούρα, από αυτή των παλαιότερων στελεχών, που ωστόσο έχουν προσφέρει πολλά».
 
Ο κ. Αυγενάκης εμφανίστηκε βέβαιος πως η ΝΔ θα είναι η επόμενη κυβέρνηση, η οποία με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα σηκώσει στις πλάτες της το βάρος μίας κρίσιμης περιόδου, για να απευθύνει κάλεσμα προς το σύνολο του ελληνικού λαού και κυρίως όσους δεν έχουν αποφασίσει ακόμα «να παρακολουθήσουν τον λόγο, τις πρωτοβουλίες, τις θέσεις και τις αποφάσεις της ΝΔ και να συγκρίνουν».

«Προχωράμε αγαπημένοι, μονιασμένοι και αποφασισμένοι για υψηλά αποτελέσματα» 

Έχοντας στο πλευρό του τους κ.κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη και Χρήστο Μέτιο, ο κ. Αυγενάκης θέλησε να στείλει ένα μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης του κόμματος, υπογραμμίζοντας πως «η φημολογία περί εντάσεων και κοντρών είναι αποτέλεσμα συζητήσεων σε επίπεδο κουτσομπολιού. Η σημερινή εικόνα δηλώνει την συσπείρωση της ΝΔ», για να προσδιορίσει ως το μεγάλο στοίχημα των επόμενων εκλογών για την περιοχή της Ροδόπης τη συγκέντρωση των μεγαλύτερων έως τώρα ποσοστών της παράταξης που έχουν καταγραφεί, καθώς και την εκλογή δύο βουλευτών από τη ΝΔ.
 

«Προχωράμε αγαπημένοι, μονιασμένοι και αποφασισμένοι για υψηλά αποτελέσματα» σημείωσε χαρακτηριστικά για να καταλήξει λέγοντας πως  «ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την εκλογή του έστειλε μήνυμα για την επανάσταση της λογικής και του ρεαλισμού» καθώς στα τρία αυτά χρόνια κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ δεν ζούμε την κανονικότητα.
 
Το πρόβλημα της ανεργίας έθεσε ως κρισιμότερο για την περιοχή της Ροδόπης ο πρώην υπουργός κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης στο σύντομο χαιρετισμό του τονίζοντας πως «η αυριανή κυβέρνηση της ΝΔ θα διαμορφώσει όλες εκείνες τις πολιτικές που θα εμπεριέχουν τις απαντήσεις στις αγωνίες της τοπικής κοινωνίας, όπως αυτές εκφράζονται μέσα από τα ξεκάθαρα μηνύματα που στέλνουμε σήμερα προς την Αθήνα».
 
Για το ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη που παρουσιάστηκε πριν από λίγο διάστημα μίλησε με την σειρά του ο Περιφερειάρχης κ.Χρήστος Μέτιος για να επισημάνει πως οι 4 σημαντικότεροι άξονες του συνδέονται και αφορούν στην επιχειρηματικότητα και την ενίσχυσή της, που αποτελεί προτεραιότητα για τη ΝΔ.
 
«Δράση είναι αυτό που χρειάζεται να κάνουμε την επόμενη, με ρεαλισμό» ήταν το μήνυμα της κ. Βούλας Ελευθεριάδου, η οποίας χαρακτήρισε την επίσκεψη του κ. Αυγενάκη ιδιαίτερα σημαντική για την «μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση και ενότητα που χρειάζεται το κόμμα». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.