Δημος Αλεξανδρουπολης: Θα πληρωσει δειπνο 21 ατομων για τον δημιουργο του γλυπτου Κωστη Γεωργιου

Δείπνο 21 ατόμων θα παραθέσει και θα πληρώσει ο δήμος Αλεξανδρούπολης, προς τιμήν του γλύπτη Κωστή Γεωργίου, του οποίου θα καλύψει παράλληλα τα αεροπορικά εισιτήρια και τα έξοδα φιλοξενίας στην πόλη, όταν έρθει για να τοποθετήσει το γνωστό έργο του με τους 7 αθλητές

Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, το συνολικό ποσό που γράφηκε ως πίστωση για τα έξοδα που αφορούν τον γνωστό καλλιτέχνη, ανέρχεται σε 1.200 ευρώ και αφορά την προμήθεια «Τιμητικές διακρίσεις, αναμνηστικά δώρα & έξοδα φιλοξενίας φυσικών προσώπων και αντιπροσωπειών».
 
Την απόφαση υπογράφει ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Παντελίδης και προβλέπει: «Εγκρίνουμε τη διενέργεια της προμήθειας με τίτλο ” Τιμητικές διακρίσεις, αναμνηστικά δώρα & έξοδα φιλοξενίας φυσικών προσώπων και αντιπροσωπειών’’ (κάλυψη δαπανών ενός δείπνου, στα πλαίσια της μεταφοράς του γλυπτού στην Αλεξανδρούπολη, δωρεά του κ. Κων/νου Γεωργίου».
Προφανώς και ο δήμος Αλεξανδρούπολης πρέπει να φιλοξενήσει τον γνωστό γλύπτη, αλλά ποιά θα είναι αυτά τα 21 άτομα που θα πάρουν μέρος στο γνωστό παραλιακό μαγαζί της πόλης; Γιατί πρέπει να… τραπεζώσει με χρήματα του τόσους πολλούς ανθρώπους; Θα είναι και κάποια στελέχη της εταιρείας αναψυκτικών Green Cola, που αρχικά μας έλεγαν ότι έκανε δωρεά το έργο; Γιατί στην απόφαση του δήμου Αλεξανδρούπολης βλέπουμε να γράφεται ότι το γλυπτό είναι δωρεά του κ.Γεωργίου.
 

Δείπνο 21 ατόμων για τον γλύπτη Κωστή Γεωργίου

Κόστος φιλοξενίας δημιουργού γλυπτού

Ως γνωστόν, το άλλο έργο του κ.Γεωργίου, το «Phylax» προκάλεσε τεράστιες αντιδράσεις στον δήμο Παλαιού Φαλήρου όπου τοποθετήθηκε και μάλιστα άγνωστοι το έδεσαν με σχοινιά σε τζιπ και το γκρέμισαν. Στην Αλεξανδρούπολη δεν υπάρχει το ίδιο για το έργο με τους 7 αθλητές τον έναν πάνω στον άλλο, όμως εκφράζονται έντονες επιφυλάξεις για το σημείο που επιλέχθηκε να τοποθετηθεί, αφού είναι δίπλα στο Ηρώον των αγωνιστών του 1821. Μάλιστα και η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης Όλγα Βρετοππούλου εξέφρασε την διαφωνία της για τον χώρο, προτείνοντας άλλα σημεία της πόλης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.