«Θα μεινετε με την ελπιδα»

Ο Στ. Σακελλίων για την επίσκεψη Αυγενάκη στην περιοχή

Την απάντησή του στα όσα καταλόγισε στην κυβέρνηση, κατά την επίσκεψή του στην περιοχή μας ο γραμματέας της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, δίνει με γραπτή του δήλωση ο συντονιστής της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης κ. Σταμάτης Σακελλίων. Απευθύνοντας σειρά ερωτημάτων προς τον κ. Αυγενάκη, ο συντονιστής της ΝΕ Ροδόπης καταλήγει τη δήλωσή του επισημαίνοντας πως
«μπορείτε να συμφιλιωθείτε με την ιδέα ότι από τον Αύγουστο του 2018 πολλά πράγματα θα αλλάξουν προς όφελος του λαού με πιο γρήγορους ρυθμούς και εσείς θα μείνετε με την ελπίδα».
 

Αναλυτικά η δήλωση:

 
«Ας δώσει πρώτα απαντήσεις ο κύριος Αυγενάκης για την αποβιομηχάνιση της ΒΙΠΕ Ροδόπης, ας απαντήσει για την χρεοκοπία της χώρας και ύστερα να μιλήσει για ελπίδα. Γιατί την ελπίδα της παράταξης του την γνωρίσαμε ως εφαρμοσμένη πολιτική. Απολύσεις, φτώχεια, ιδιωτικοποιήσεις, κλείσιμο σχολείων, εργολαβικά κόστη πανάκριβα. Ας ρωτήσει πόσο πλήρωνε το Σισμανόγλειο στους εργολάβους καθαριότητας, για παράδειγμα, και πόσο θα πληρώνει τώρα με τις ατομικές συμβάσεις που υπογράφει το νοσοκομείο με τους ίδιους τους εργαζόμενους. Αν αυτά δεν του φτάνουν ας απαντήσει και για τις προσωπικές περιπέτειες που έχει με την δικαιοσύνη. Αν και πάλι δυσκολεύεται ας μιλήσει για τους φορολογικούς παραδείσους που ανθούν στον χώρο του. Αν και πάλι έχει πρόβλημα να τον βοηθήσουμε: Θυμάται μήπως τα δάνεια του “Κήρυκα Χανίων”; Είναι η εφημερίδα του προέδρου του. Αν και πάλι έχει ζήτημα το καταλαβαίνουμε.
 
Μήπως θα του ήταν πιο εύκολο ως γραμματέας του κόμματος να μας πει πόσα έχει εξοφλήσει το κόμμα του από τα δάνεια των 200.000.000; Δεν οφείλει να το πει στους πολίτες; Αν και σ' αυτό επιλέγει την σιγή, μήπως να μας πει γιατί είχαν συμφωνήσει με τους δανειστές να πληρώνουν οι αγρότες φόρο από το πρώτος ευρώ και να φορολογούνται και οι επιδοτήσεις;  Αν και σε αυτό διστάζει, να μας πει για τα πρωτογενή πλεονάσματα που είχαν συμφωνήσει και θα φόρτωναν στις πλάτες του λαού 20δις επιπλέον; Και σε αυτό πρόβλημα; Ε, τότε να κάτι εύκολο, να μας πει για τους καναλάρχες που επί 30 χρόνια δεν πλήρωναν τίποτε και τώρα θα πληρώσουν. Αλλά μάλλον και εκεί σιωπή. Μην αναφερθώ στη μείωση της ανεργίας ούτε στην πτώση των επιτοκίων δανεισμού που έφτασαν στα επίπεδα του 2006. Αυτό είναι μάλλον δύσκολο. Όσο για την μειονότητα; Δεν ξέρω αν συγκινείται από τον Άδωνη, τον Βορίδη και τον Σαμαρά. Κύριε Αυγενάκη, μπορείτε να συμφιλιωθείτε με την ιδέα ότι από τον Αύγουστο του 2018 πολλά πράγματα θα αλλάξουν προς όφελος του λαού με πιο γρήγορους ρυθμούς και εσείς θα μείνετε με την ελπίδα».
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.