Ημερησια επισκεψη στην 27η AGROTICA για τους Αγροτες της ΠΕ Ροδοπης

Με πρωτοβουλία της Αντιπεριφέρειας του Europe Direct και της Αναπτυξιακής

Η Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής και η Αναπτυξιακή Εταιρεία Ροδόπης, διοργανώνουν δωρεάν ημερήσια επίσκεψη, για γεωργούς και κτηνοτρόφους, την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου στην 27η  AGROTICA, την μεγαλύτερη εκθεσιακή εκδήλωση του κλάδου της αγροτικής οικονομίας των Βαλκανίων και της ΝΑ Μεσογείου.
 
Η AGROTICA διεξάγεται από τη ΔΕΘ HELEXPO και αποτελεί πύλη ανάπτυξης των αγροτικών επιχειρήσεων και συμβάλει ουσιαστικά στο «άνοιγμα» νέων αγορών, στην ενίσχυση της εικόνας καθώς και στην προώθηση των αγροτικών μηχανημάτων, εξοπλισμών, εφοδίων και υπηρεσιών. Παράλληλα, λειτουργεί και ως πύλη αγροτικής ενημέρωσης, αφού στην διάρκειά της διεξάγονται Διεθνή Αγροτικά Συνέδρια, Ενημερωτικές Ημερίδες υψηλού ακαδημαϊκού ενδιαφέροντος και εκδηλώσεις, δημιουργώντας ένα πλέγμα αναβάθμισης του γνωστικού αντικειμένου του αγροτικού κλάδου.
 
Όπως εκτιμάται από την αντιπεριφέρεια, η οργανωμένη συμμετοχή του Νομού Ροδόπης, με μία αποστολή η οποία θα αποτελείται από τους ενδιαφερόμενους αγρότες, τους θεσμικούς της τοπικής αυτοδιοίκησης και τους διοικητικούς παράγοντες της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΑΜΘ, σε μία διοργάνωση τέτοιου βεληνεκούς, θα ωφελήσει  σημαντικά τον Πρωτογενή Τομέα και θα συμβάλει στην καλλιέργεια και την ανάπτυξη νέων μεθόδων και πρακτικών, τα οποία θα υιοθετήσουμε μέσα από την ανταλλαγή καλών πρακτικών. 

Συγκεκριμένα, η αποστολή, ενδεικτικά, θα συμμετέχει: 

  1. Εκδήλωση για τις δράσεις 4.1.1 και 4.1.3 – Σχέδια Βελτίωσης
  2. Εκδήλωση για την δράση 10.1.4 – Νιτρορύπανση
  3. Εκδήλωση για τις Ομάδες Παραγωγών, Συνεργασία, Μέτρο 9 και 16
  4. Ρομποτική και ψηφιακή διαχείριση στην αγροτική παραγωγή iBO/EKETA (Τομέας 11, Περίπτερο 1). Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα αφενός να παρακολουθήσουν δράσεις  επίδειξης του σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού του Ινστιτούτου αφετέρου να ενημερωθούν από το επιστημονικό και ερευνητικό προσωπικό του για τα οφέλη της ενσωμάτωσης των νέων τεχνολογιών της ρομποτικής και της ψηφιακής διαχείρισης στην αγροτική παραγωγή.
  5. Test Drive αγροτικού επαγγελματικού αυτοκινήτου. Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν (οδηγήσουν), σε ειδικά διαμορφωμένη 4Χ4 διαδρομή αγροτικά αυτοκίνητα. 

Info
Οι ενδιαφερόμενοι για να δηλώσουν συμμετοχή, θα πρέπει να επικοινωνείσουν στα τηλέφωνα 25310 82055 (ώρες 10:00 – 14:00), στο 25313 50130 και στο 6988590985, έως Τετάρτη 31 Ιανουαρίου. Η αναχώρηση θα γίνει την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου από την π. Νομαρχία (κτήριο Π.Ε. Ροδόπης) και ώρα 07:30.
Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.