Δικαιωση, εστω και για δυο μηνες, για τους συμβασιουχους του Δημου Αρριανων

Επαναπροσελήφθησαν οι έξι συμβασιούχοι που είχαν μείνει εκτός της αρχικής πρόσληψης

Η τελική, όπως φαίνεται, πράξη του δράματος της μη πρόσληψης-επαναπρόσληψης- απομάκρυνσης των έξι συμβασιούχων του Δήμου Αρριανών φαίνεται πως παίχτηκε τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου, με το Δημοτικό Συμβούλιο Αρριανών να αποφασίζει την ανάκληση της προηγούμενης απόφασης με την οποία έμεναν εκτός επαναπρόσληψης οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι.
 
Όπως είναι γνωστό, στον Δήμο Αρριανών υπηρετούσαν 18 συμβασιούχοι- παρατασιούχοι, που μέσω της τροπολογίας Σκουρλέτη, μπορούσαν να επαναπροσληφθούν μέχρι να γίνουν οι διαγωνισμοί για τις μόνιμες θέσεις εργασίας. Όμως με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος προχώρησε στην απόλυση 6 εργαζομένων συμβασιούχων καθαριότητας και στη σύναψη νέων συμβάσεων για 12 εργαζόμενους.
 
Οι συμβασιούχοι αυτοί προσέφυγαν τόσο στη δικαιοσύνη, κερδίζοντας αρχικά τα προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα, αλλά και στην αποκεντρωμένη Διοίκηση, η οποία τους δικαίωσε. Παρόλα αυτά στα τέλη Νοεμβρίου απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν κατατεθεί, για τυπικούς λόγους, και ο Δήμος Αρριανών προχώρησε εκ νέου σε απόλυση τους.
 
Όμως πριν από λίγες μέρες η Ειδική Επιτροπή του άρθρου 152 του Ν. 3463/2006, απέρριψε την ασκηθείσα προσφυγή του Δήμου Αρριανών κατά της απόφασης του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, και έτσι το Δημοτικό Συμβούλιο προχώρησε στην ανάκληση της προηγούμενης απόφασης, ενέκρινε τη συμμόρφωση του Δήμου με την απόφαση του Συντονιστή, και εξουσιοδότησε τον Δήμαρχο Αρριανών να προβεί στην έκδοση διαπιστωτική πράξης-απόφασης περίαπασχόλησης από 1-8-2017 και σε κάθε περίπτωση όχι πέραν τις 30-03-2018 του προσωπικού, το οποίο προσελήφθηκε στο Δήμο με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου σε θέσεις ανταποδοτικών υπηρεσιών καθαριότητας και εξακολούθησε να παρέχει τις υπηρεσίες του μέχρι την 7-06-2017, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 24 του Ν. 4479/2017.
 
Βέβαια η απασχόληση των εργαζόμενων αυτών είναι μόνο για δύο μήνες (πλέον), μέχρι τα τέλη Μαρτίου, όμως φαίνεται πως ο πολύμηνος αγώνας τους, που είχε πολλές στροφές και δυσκολίες, τουλάχιστον στο τέλος δικαιώθηκε, δίνοντάς τους και μια συμβολική νίκη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.