«Μειωμενες οι προσληψεις αναπληρωτων εκπαιδευτικων του μειονοτικου προγραμματος στα μειονοτικα σχολεια της Θρακης»

Ερώτηση του Ι. Αχμέτ

Ερώτηση κατέθεσε προς τον υπουργό Παιδείας ο βουλευτή Ροδόπης κ. Ιλχάν Αχμέτ για τις προσλήψεις αναπληρωτών του κλάδου  ΠΕ73 για τα μειονοτικά σχολεία της Θράκης. Όπως σημειώνει ο βουλευτής φέτος οι εν λόγω προσλήψεις υπήρξαν εμφανώς μειωμένες σε σχέση με τα προηγούμενα έτη με αποτέλεσμα να μείνουν εκτός εργασίας τουλάχιστον 15 μακροχρόνιοι αναπληρωτές τους συγκεκριμένου κλάδου.   

Αναλυτικά η ερώτηση: 

«Δεκαπέντε αναπληρωτές εκπαιδευτικοί του Μειονοτικού Προγράμματος των Μειονοτικών Σχολείων (ΠΕ73) που δίδασκαν σε διάφορα Μειονοτικά Σχολεία των τριών Νομών της Θράκης από το σχολικό  έτος 2006- 2007 έως και το σχολικό έτος  2016-2017, έχοντας συνολική προϋπηρεσία 10 σχολικών ετών στα Μειονοτικά Σχολεία της Θράκης, φέτος για πρώτη φορά δεν προσλήφθηκαν ως αναπληρωτές μετά από 10 συνεχόμενα χρόνια εργασίας.
 
Για το σχολικό έτος 2017-2018 προσλήφθηκαν συνολικά 50 αναπληρωτές του  Μειονοτικού Προγράμματος των Μειονοτικών Σχολείων κλάδου (ΠΕ73) ενώ πέρσι είχαν προσληφθεί 65 εκπαιδευτικοί και ο αριθμός αυτός του πίνακα του κλάδου (ΠΕ73) δεν έπεσε ποτέ κάτω των 61.
Οι άνθρωποι αυτοί νιώθουν σήμερα απελπισμένοι εν μέσω οικονομικής κρίσης αφού όλοι τους έχουν να συντηρήσουν οικογένειες και παιδιά.
 
Μετά τα παραπάνω ερωτάσθε:
Α) Γιατί κατά την φετινή ακαδημαϊκή χρονιά προσλήφθηκαν στην Θράκη λιγότεροι αναπληρωτές του Μειονοτικού Προγράμματος με αποτέλεσμα να μείνουν εκτός υπηρεσίας τουλάχιστον 15 δάσκαλοι του κλάδου ΠΕ73 μετά από δέκα συναπτά έτη προϋπηρεσίας στην Μειονοτική Εκπαίδευση;
Β) Η προϋπηρεσία στα Μειονοτικά δημοτικά σχολεία του κλάδου ΠΕ 73 λαμβάνεται υπόψη για την πρόσληψη σε άλλο κλάδο του στενότερου ή ευρύτερου δημόσιου τομέα;
Γ) Το πτυχίο της παλαιάς ΕΠΑΘ (Ειδική Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης) η οπαία ήταν σχολή διετούς φοιτήσεως, ανήκει στη βαθμίδα της Ανώτατης Εκπαίδευσης;».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.