Καταιγιδες και θυελλωδεις ανεμοι θα «χτυπησουν» την ΠΑΜ-Θ το Σαββατοκυριακο

Για ανέμους της τάξεως των 7-8 μποφόρ προειδοποιεί το Λιμεναρχείο Πόρτο Λάγους

Έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων εξέδωσε πριν από λίγο η ΕΜΥ προειδοποιώντας για έντονη μεταβολή του καιρού, σε όλη τη χώρα, από τη νύχτα και από τα βορειοδυτικά.

Κυρία χαρακτηριστικά θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες και οι θυελλώδεις νοτιάδες, που η ένταση τους στα πελάγη θα φθάνει τα 8 και πιθανόν τα 9 μποφόρ, φαινόμενα τα οποία φαίνεται πως θα επηρεάσουν την Περιφέρεια ΑΜ-Θ από την προσεχή Κυριακή.

Το δελτίο αναμετέδωσε και το Λιμεναρχείο του Πόρτο Λάγους, το οποίο προειδοποιεί τους αλιευτικούς συλλόγους της περιοχής, καθώς και κάθε ενδιαφερόμενο για ισχυρούς ανέμους στο Θρακικό Πέλαγος, νότιους νοτιοδυτικούς που θα φτάσουν έως και τα 7 -8 μποφόρ. Επιπρόσθετα καλεί τους ΧΧΙΧ ΤΑΞΥΠ, Διεύθυνση Αστυνομίας Ξάνθης, Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης και Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης για την ετοιμότητά τους προς την παροχή συνδρομής τους επί των ενεργειών τους, αν απαιτηθεί.

 
Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

Aύριο Σάββατο (03-02-2018)
Τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Μακεδονία και κατά τη διάρκεια της νύχτας πιθανόν τα δυτικά και βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας και η κεντρική Μακεδονία.
 
Mεθαύριο Κυριακή (04-02-2018)

  1. Μέχρι το απόγευμα τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική και κεντρική Στερεά, η δυτική και βόρεια Πελοπόννησος, η δυτική και κεντρική Μακεδονία. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και της δυτικής Στερεάς.
  2. Μέχρι το βράδυ πιθανόν η ανατολική Μακεδονία και η Θράκη.
  3. Από το μεσημέρι τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.