Με αναβαθμιση του δικτυου σε ολη τη Ροδοπη και υπογειωση καλωδιων στην Κομοτηνη συνεχιζει το ‘18 ο ΔΕΔΔΗΕ

Απαραίτητη η ενίσχυση με προσωπικό λόγω αποχωρήσεων και αύξηση του μέσου όρου ηλικίας του

Με ευχές για ένα δημιουργικό και προπάντων ασφαλές 2018 έκοψαν τη βασιλόπιτά τους την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου η Διευθύντρια και το προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ περιοχής Κομοτηνής.
 
Τον Αγιασμό της βασιλόπιτας πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών, του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας, μεταξύ των οποίων οι βουλευτές Ροδόπης κ. Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Ζηλούδης, ο Διοικητής της 29ης Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Γεώργιος Χατζηγεωργίου, ο Διοικητής της ΧΧΙ ΤΘΤ Ταξίαρχος Λάζαρος Καμπουρίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ροδόπης, Μιχάλης Σεβδυνίδης, η πολιτευτής της ΝΔ κ. Βούλα Ελευθεριάδου και άλλοι.
 
Η διευθύντρια της υπηρεσίας κ. Γεωργία Ανδρέου σημείωσε πως προσπαθούν όλοι μαζί, μέσα από την καλή συνεργασία, να τα βγάλουν πέρα για την εξυπηρέτηση των πολιτών, παρόλες τις δυσκολίες που έχει η μονάδα, τόσο λόγω της πάγιας έλλειψης προσωπικού αλλά και την γήρανση του υφιστάμενου, που κάνει την ανάγκη για ανανέωση πιο επιτακτική.
 
Άλλωστε στον ΔΕΔΔΗΕ περιοχής Κομοτηνής εργάζονται 32 μισθωτοί (Διπλωματούχοι Μηχανικοί 3,  Μηχανικοί Τ.Ε. 3, τεχνίτες 12, 2 εργοδηγοί, 2 αρχιτεχνίτες, τεχνικοί επιμελητές 3, διοικητικοί 5, εργατοτεχνικοί 2), με μέση ηλικία προσωπικού τα 55 έτη.
 
Η κ. Ανδρέου ευχαρίστησε τα στελέχη και τους εργαζόμενους του ΔΕΔΔΗΕ, γιατί με αυταπάρνηση και ευσυνειδησία έβγαλαν ένα δύσκολο έργο το 2017, με εξαιρετικούς στόχους για τη Ροδόπη. 

Απολογισμός όσων έγιναν το 2017 

Η Διευθύντρια του ΔΕΔΔΗΕ περιοχής Κομοτηνής έκανε με την ευκαιρία της συγκέντρωσης και ένα απολογισμό όσων έγιναν στη Ροδόπη όλο το 2017, σε μια περιοχή που έχει σύνολο 62.641 ενεργών χρηστών.
 
Έτσι πέρυσι δημιουργήθηκαν ή αναβαθμίστηκαν 25.465 μέτρα εναέριων δικτύων Μέσης Τάσης (20 KV), εγκαταστάθηκαν 574 μέτρα νέωνΥπογείων δικτύων Μέσης Τάσης, ενώ δημιουργήθηκαν ή αναβαθμίστηκαν 40.588 μέτρα Δικτύων Χαμηλής τάσης.
 
Επίσης έγιναν έργα βελτιώσεων προϋπολογισμού άνω του 1 εκ. ευρώ, με τη μερίδα του λέοντος, 649 χιλιάδες ευρώ, αφορά τη βελτίωση συνθηκών εκμετάλλευσης διασύνδεση κύριων γραμμών της περιοχής Κομοτηνής με τη Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής (α' τμήμα) – Άρατος – Γρατινή, αντικατάσταση παλιού φθαρμένου αγωγού, που έβγαζε πολλές βλάβες, και βελτίωση της ποιότητας παρεχόμενης ενέργειας σε πολλούς οικισμούς της Ροδόπης, όπως Καρυδιά, Κάλχα, Κικίδιο, Πάνδροσος, Σιδεράδες, Τυχηρό, Γρατινή και άλλους.
 

Επιπλέον έγινε νέα όδευση, παραλλαγή δικτύου εξυπηρέτηση οικισμών του ορεινού όγκου, υπογείωση δικτύου μέσης τάσης κύριας γραμμής στην Κομοτηνή, μήκους 502 μέτρων, στις οδούς Υψηλάντου και Δομεστίχου, καθώς και εξοπλισμοί υποσταθμών εσωτερικού χώρου και αναβάθμιση της παρεχόμενης ενέργειας πολλών  περιοχών στην πόλη της Κομοτηνής, όπως στις οδούς Εγνατίας, Ηρώων, Αίμου, Κουρτίδου, Θάσου.
 
Τέλος έγινε αντικατάσταση γυμνών αγωγών χαμηλής τάσης με συνεστραμμένα καλώδια στους οικισμούς Μεσοχώρι, Παραδημή, Άγιοι Θεόδωροι, Γρατινή, Σάλπη, Θρυλόριο, Ασώματοι, Μελέτη, Παλλάδιο, Παγούρια, Ν.Σιδηροχώρι και Ήφαιστο. 

Νέα έργα αναβάθμισης το 2018 

Η κ. Ανδρέου αναφέρθηκε και στα έργα αναβάθμισης των δικτύων που προγραμματίζονται για το 2018, όπως η βελτίωση και αναβάθμιση του δικτύου προς οχυρό Νυμφαίας (προστασία δασώδους περιοχής), η βελτίωση και αναβάθμιση του δικτύου του κάθετου Άξονα προς Βουλγαρία, η βελτίωση και αναβάθμιση του δικτύου προς Κέχρο, η ολοκλήρωση του δικτύου αναβάθμισης των δικτύων στις παραλίες προς Μαρώνεια, Όσιο Δαυΐδ, η ολοκλήρωση του δικτύου αναβάθμισης του δικτύου προς οικισμό Οργάνης, ο εξοπλισμός δέκα περίπου υποσταθμών εσωτερικού χώρου με αποξήλωση εναέριων αλλά και η συνέχιση της υπογείωσης και αναβάθμισης του δικτύου της πόλης της Κομοτηνής. 

Ευκαιρίες και κίνδυνοι 

Στα θετικά στοιχεία της περιοχής Κομοτηνής η κ. Ανδρέου συμπεριέλαβε το στελεχιακό δυναμικό υψηλής στάθμης, το έμπειρο προσωπικό, με καλή τεχνική και υπηρεσιακή κατάρτιση, και το καλό εργασιακό κλίμα που επικρατεί.
Επίσης στάθηκε στη συνεργασία των τομέων της Περιοχής, την καλή οικονομική απόδοση και το ποιοτικά σχεδιασμένο Δίκτυο Μέσης και Χαμηλής τάσης.
 
Παρόλα αυτά υπάρχουν και αρνητικά ζητήματα, που επιδέχονται διόρθωσης, όπως οι ελλείψεις σε υλικά και εξοπλισμό, όπως ασφάλειες, μετρητές, καλώδια παροχών, μονωτήρες, Α/Κ, ΜΑ, κοντάρια κλπ., που μπορεί να αντιμετωπιστεί με τον έγκαιρο προγραμματισμό από κεντρικές υπηρεσίες και ένα πιο ευέλικτο σύστημα προμηθειών.
 
Επίσης ο πεπαλαιωμένος στόλος οχημάτων πρέπει να αντιμετωπιστεί με την κεντρική προμήθεια νέων αυτοκινήτων, που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες, όπως τετρακίνητων.
 
Τέλος έχει παρατηρηθεί σημαντική ενασχόληση στελεχών με πρωτογενή εργασία και νομικές διαδικασίες (λόγω αυξημένου όγκου ρευματοκλοπών), έλλειψη τεχνικού και διοικητικο-οικονομικού προσωπικού και υστέρηση στην εκπαίδευση προσωπικού στην μονάδα, που μπορούν να λυθούν πρωτίστως με την αύξηση του προσωπικού, αλλά και εναλλακτικούς τρόπους προσέγγισης των θεμάτων.
 
Πάντως υπάρχουν και ευκαιρίες για την περιοχή μας, που περιλαμβάνουν τον εκσυγχρονισμό του δικτύου, με τη συνέχεια των έργων τηλεμέτρησης πελατών, ενίσχυση του δικτύου με τηλεχειριζόμενους διακόπτες φορτίου, με σύγχρονα, τηλεχειριζόμενα ενδεικτικά διέλευσης σφάλματος σε υπόγειο και εναέριο δίκτυο, με σύγχρονα συστήματα παρακολούθησης των Υ/Σ 150KV και των αναχωρήσεων γραμμών Μεσαίας Τάσης.
 
Επίσης σημαντική βοήθεια θα δώσει η ένταξη στο GIS, για την βελτίωση παρακολούθησης και ανάπτυξης δικτύου, η χρήση GPS στα οχήματα, η εγκατάσταση Βλαβοληπτικού Κέντρου, η χρήση tablets συνδεδεμένων με τις διαδικτυακές εφαρμογές της εταιρείας για εργασία από απόσταση και η επέκταση της μηχανοργάνωσης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.