Κυβερνητικοι τακτικισμοι σε version τοπικης αυτοδιοικησης

Και οι ασκήσεις ετοιμότητας ως πανάκεια στην αντιμετώπιση προβλημάτων

Το θέμα της μη ορθολογικής χρήσης πετρελαίου σε σχολικές μονάδες της πόλης μας, θίξαμε και στο προηγούμενό μας φύλλο. Σήμερα επανερχόμεθα για να θίξουμε μια άλλη, άγνωστη για τον πολύ κόσμο,  διάσταση, που αφορά στην πολιτική διαχείριση του θέματος εντός αλλά και εκτός του δημοτικού συμβουλίου… Ασπαζόμενοι σαφώς την επιλογή κατανόησης προς τον εργολάβο- προμηθευτή, ελεύθερο επαγγελματία που σαφώς,  όπως και όλοι οι ομόλογοί του, εργάζονται κυρίως για να αποδίδουν το 70% των εσόδων τους ως φόρους στο υπέροχον ελληνικό «βασίλειο»,  «επιβιώνοντας»  μόνον – εργαζόμενοι για ένα κομμάτι ψωμί–  οι ίδιοι και οι οικογένειές τους!!! Χ.Λ.     
 
Σε μείζoν θέμα της επικαιρότητας αναδείχθηκε την προηγούμενη εβδομάδα το ζήτημα της έλλειψης θέρμανσης σε σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν.Ροδόπης.
 
Και ενώ το θέμα γνωστοποιήθηκε αρχικά από την κ. Καζάκου, κατόπιν καταγγελιών γονέων, μαθητών που ήταν έκθετοι στο κρύο, αυτό έλαβε διαστάσεις μέσα από την κινητοποίηση των αρμοδίων, για τον εντοπισμό του μεγέθους του προβλήματος, αλλά και την άμεση ανεύρεση λύσης, τόσο προσωρινής για την προστασία των μαθητών, όσο και μόνιμης, ένα σενάριο της οποίας ήταν και η έκπτωση του εργολάβου, λόγω αδυναμίας κάλυψης των αναγκών.
 
Το θέμα ωστόσο έλαβε ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, και πρωταγωνίστησε στην τοπική, αλλά και πανελλαδική επικαιρότητα – γιατί ουκ ολίγα πανελλαδικής εμβέλειας ΜΜΕ φιλοξένησαν την είδηση – μέσω της ανταλλαγής «φιλοφρονήσεων» μεταξύ της κ. Καζάκου και του Δήμου Κομοτηνής,  τον οποίο εκπροσώπησε τόσο ο δήμαρχος Κομοτηνής, όσο και ο διαχειριστής της Σχολικής Επιτροπής Γιάννης Γκαράνης.
 
«Φιλοφρονήσεις» δια ανακοινώσεων – απαντήσεων του ενός στον άλλον, ευφάνταστες σε χαρακτηρισμούς και περιεχόμενο, που μας κράτησαν παρέα για τουλάχιστον ένα τετραήμερο, έως και την Δευτέρα που μας πέρασε, όταν και συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο, με το ζήτημα αυτό στην κορυφή των υπό συζήτηση θεμάτων.
 
Και εκεί που μόνο ποπ κορν δεν πήραμε μαζί μας, άπαντες, εν αναμονή «του σώσαι» μεταξύ διοίκησης του Δήμου και αντιπολίτευσης, βρεθήκαμε μπροστά σε μία άκρως ήρεμη και άνευ διενέξεων συζήτηση, που κάθε άλλο ταίριαζε στο πολεμικό κλίμα των προηγούμενων ημερών, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η μη έκπτωση του εργολάβου, ο οποίος δεσμεύτηκε για την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών του έως και το τέλος του Ιανουαρίου.
 
«Και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα», θα μπορούσαμε να πούμε για να περιγράψουμε την εν λόγω απερίγραπτη κατά τα προσωπικά μας δεδομένα βέβαια, κατάσταση, αλλά το χάσαμε στο «και εμείς καλύτερα», καθώς παρά την όποια κινητοποίηση, τελικά μέσα στον όλο «οδυρμό» θάφτηκε το βασικό ζητούμενο, που δεν ήταν άλλο από το αν τελικά οι μαθητές ήταν, είναι και ενδεχομένως θα ξαναείναι έκθετοι στο κρύο. Σε αντίθεση βέβαια με την αλήθεια των πραγμάτων, που όπως πολύ σωστά μου επεσήμανε κάποιος, ανεξαρτήτως της δημόσιας αντιπαράθεσης, ήταν καθημερινό θέμα συζήτησης σε κάθε οικογενειακό τραπέζι της πόλης.
 
Προσωπικά μου θύμισε αυτή την τακτική κάθε κυβέρνησης, που για να «περάσει» κάτι κάτω από το τραπέζι, υπό την έννοια της πρόληψης απέναντι στην κατακραυγή πολιτών, «ταΐζει» τους πολίτες με ένα άλλο εξίσου σοβαρό θέμα την κοινωνία, δια μέσου και των ΜΜΕ, για να στρέψει εκεί το ενδιαφέρον τους.
 
Πολυχρησιμοποιημένη και διαχρονική τακτική, με απτά αποτελέσματα! Τώρα από τι «ξεφύγαμε» προς το παρόν, είτε δημοσιοποιηθεί είτε όχι, θα το βρούμε μπροστά μας στην πορεία. Άλλωστε τα προβλήματα μυριάδες στην περιοχή, αλλά όπως μάθαμε επίσης αυτή την εβδομάδα, κάποια εξ αυτών τουλάχιστον μπορούν στα χαρτιά να «ξεπεραστούν» με ασκήσεις εκκένωσης ή και γενικότερα ασκήσεις παντός τύπου!
 
Ασκηθείτε λοιπόν!!! Ν.Β.
 
Υ.Γ.: Φυσικά, η πολιτική υπαναχώρηση που στηρίζεται στην παραμονή του ιδιώτη-προμηθευτή είναι απολύτως σεβαστή από κάθε συμπολίτη που ασκεί ελεύθερο επάγγελμα. Κι αυτό γιατί  αυτή που  πλήττεται σήμερα από την υπερφορολόγηση είναι η συγκεκριμένη τάξη, η οποία σε κάθε επαφή της με το δημόσιο-πλην του δήμου Κομοτηνής- έχει να αντιμετωπίσει τον γίγαντα της ελληνικής γραφειοκρατίας, πίσω από τον «όγκο» του οποίου πολλάκις κρύβεται η υπαλληλική αργοπορία. Αυτό με το δεδομένο ότι επαγγελματίες που συνεργάστηκαν με συγκεκριμένο φορέα του Δημοσίου για να πληρωθούν έπρεπε να προχωρήσουν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό, πράγμα που  στην πράξη σημαίνει ότι αυτός έβαλε τα λεφτά του σήμερα, έκοψε τιμολόγια, φορολογήθηκε και θα πάρει τα χρήματά σου πίσω το νωρίτερο σε δυο χρόνια!!!
 
Καλπάζει ο εκσυγχρονισμός και η ανάπτυξη δηλαδή με όλους τους τρόπους σ’ αυτή τη χώρα!!!   

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.