Μουσικος ο Φεβρουαριος στην Πολιτιστικη Κινηση Ροδοπης

Με συναυλία αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη και την παρουσίαση του CD «Επαρχιακά μπλουζ νόστου και ερώτων» των «Βαρέα και Ανθυγιεινά»

Δύο μουσικές εκδηλώσεις ξεχωρίζουν ανάμεσα στο πρόγραμμα Φεβρουαρίου της Πολιτιστικής Κίνησης Ροδόπης. Ο λόγος για τη συναυλία αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη και την παρουσίαση του νέου CD του συγκροτήματος από την Καβάλα «Βαρέα και Ανθυγιεινά».
 
Η μεν πρώτη θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της ΔΚΕΠΠΑΚ την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου και ώρα 20.30 με είσοδο ελεύθερη και στο σχήμα συμμετέχουν οι Ελένη Σημίκογλου (τραγούδι), Μαργαρίτης Σγουρής (τραγούδι), Γιάννης Καδόγλου (μπουζούκι-τραγούδι), Αλέξανδρος Παπακωνσταντίνου (κιθάρα-τραγούδι), Χρήστος Παπακωνσταντίνου (μπαγλαμάς-τραγούδι).
 

Η δε δεύτερη θα γίνει το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου και ώρα 21.00. Σε αυτή το συγκρότημα από την Καβάλα θα παρουσιάσει το νέο του CD υπό τον τίτλο «Επαρχιακά μπλουζ νόστου και ερώτων» σε μουσική των αδερφών Βασίλη και Δημήτρη Ευφροσυνίδη. Το συγκρότημα «Βαρέα και Ανθυγιεινά»  και τα αδέλφια Βασίλης και Δημήτρης Ευφροσυνίδης από την Καβάλα, μας συστήθηκαν για πρώτη φορά το 2015, όταν κυκλοφόρησαν την πρώτη και ομότιτλη δισκογραφική τους δουλειά. Στις αρχές του 2018 το συγκρότημα κυκλοφόρησε από την Κάπα εκδοτική τη νέα του δουλειά με τίτλο “Επαρχιακά μπλουζ νόστου και ερώτων”, ένα ετερόκλητο απάνθισμα των επιρροών και των καταβολών τους, το οποίο ταξιδεύει με απλότητα από την παράδοση και την ελληνική ποίηση έως το λαϊκό τραγούδι και την κινηματογραφική μουσική. Το συγκρότημα αποτελείται από τους Γιώργο Παραπέρογλου (ακορντεόν), Δημήτρη Κουκουμέρια (ούτι, νέυ), Μαρία Ευλαβή (φωνή), Δημήτρη Ευφροσυνίδη (κιθάρα), Βασίλη Ευφροσυνίδη (κιθάρα, Φωνή).
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η παρουσίαση στην Κομοτηνή θα γίνει σε συνεργασία με τον τραγουδοποιό Θανάση Γκαϊφύλλια, ο οποίος ερμηνεύει κομμάτι του δίσκου.
 
Info
Και στις δύο εκδηλώσεις η είσοδος είναι ελεύθερη

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.