«Εαν στοχος τους ειναι παλι η Θρακη και η Νομικη της Κομοτηνης, να παραδεχτουμε οτι βρισκονται σε καλο δρομο»

Ο Ιλχάν Αχμέτ για το ΔΠΘ

Εστιάζοντας στο πρόβλημα των δεκάδων χιλιάδων ανέργων νέων νομικών και διερωτώμενος για τη νηφαλιότητα των ενεργειών του Υπουργού Παιδείας, ο βουλευτής Ροδόπης κ. Ιλχάν Αχμέτ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση. 
 
«Μετά από αγώνες χρόνων της τοπικής μας κοινωνίας και των εκάστοτε διοικήσεων του ΔΠΘ, που ακύρωσαν την προοπτική ίδρυσης μιας νέας τέταρτης Νομικής Σχολής -και δη στη Νότια Ελλάδα-, έρχεται σήμερα ο υπουργός Παιδείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, να εξαγγείλει νέο τμήμα Νομικής Σχολής στην Πάτρα!
 
Προφανώς ο κ. Γαβρόγλου και η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας πρόκειται να λύσουν το πρόβλημα των δεκάδων χιλιάδων ανέργων νέων νομικών, ιδρύοντας ένα ακόμα τμήμα Νομικής, 200 χιλιόμετρα μακριά  από την Αθήνα.
 
Αφού υποθήκευσαν με την πολιτική τους την επαγγελματική προοπτική χιλιάδων νέων δικηγόρων δημιουργώντας συνθήκες ασφυξίας στον κλάδο, έρχονται σήμερα να ασκήσουν μικροπολιτική σε βάρος της νεολαίας του τόπου μας.
 
Αν πάντως στόχος τους είναι και πάλι η Θράκη και η Νομική Σχολή της Κομοτηνής, πρέπει να παραδεχτούμε ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο».

Διαβάστε επίσης:

Κώστας Γαβρόγλου: Θα φτιάξουμε και τέταρτη Νομική Σχολή

Ιλχάν Αχμέτ και Αντώνης Γραβάνης για το «μπλόκο» στη συνένωση ΔΠΘ και ΤΕΙ ΑΜ-Θ

Αποσαφηνίσεις από το Υπουργείο Παιδείας ζητά ο Δημήτρης Χαρίτου

Φ. Καζάκου: «Να κινητοποιηθεί η τοπική κοινωνία προκειμένου να μη βρεθούμε ενώπιον δυσάρεστων και τετελεσμένων γεγονότων»

Ε.Λαφτσή: «Η εξαγγελία ίδρυσης νέας Νομικής Σχολής είναι προϊόν διαβούλευσης με την εκπαιδευτική κοινότητα και την κοινωνία;»

Α. Βαφειάδης: «Εμφανής προσπάθεια αποδυνάμωσης του ΔΠΘ»

Ι.Χατζηαντωνίου: «Επιβεβλημένη η άμεση αντίδραση και κινητοποίηση όχι μόνο των Δικηγορικών Συλλόγων της Θράκης αλλά και όλων των φορέων»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.