«Nα υπαρξει μια συνολικη και δυναμικη αντιδραση της Θρακης στους σχεδιασμους του υπουργειου Παιδειας»

Η Βούλα Ελευθεριάδου για το ΔΠΘ

Την έντονη ανησυχία που προκαλούν στους Θρακιώτες οι τελευταίες αποφάσεις και εξαγγελίες  του υπουργού παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου που αφορούν σχεδόν το σύνολο των εκπαιδευτικών δομών της περιφέρειας Α.Μ-Θ μεταφέρει με ανακοίνωσή της η πολιτευτής της ΝΔ κ. Βούλα Ελευθεριάδου
 
Όπως υπενθυμίζει, στα τέλη του 2017 το υπουργείο αλλάζει τον τρόπο μοριοδότησης των δυσπρόσιτων  σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης , οδηγώντας πολλά σχολεία της περιφέρειας σε υποβάθμιση ενώ ειδικά στην Ροδόπη κινδυνεύουν με λουκέτο σχολεία των Σαπών, του Ιάσμου και της Οργάνης.
 
Ακολουθεί στα μέσα Ιανουαρίου η δημοσιοποίηση των προθέσεων του υπουργείου παιδείας για την ένωση του ΑΤΕΙ Α.Μ-Θ με τα αντίστοιχα τμήματα σχολών της Θεσσαλονίκης και όχι με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, παρότι τα δυο ιδρύματα ΑΤΕΙ Α.Μ.-Θ και Δ.Π.Θ είχαν συμφωνήσει και ήταν καθ’ όλα έτοιμα για την ένωση τους εντός του 2018.
 
Το τελευταίο κτύπημα, όπως το χαρακτηρίζει, από τον υπουργό Παιδείας προς την Θράκη και ειδικά την Ροδόπη, συνέβη την αμέσως επομένη ημέρα του συλλαλητηρίου στην Αθήνα για το Μακεδονικό, με τον κ Γαβρόγλου να δηλώνει την πρόθεση του για ίδρυση Νομικής Σχολής στην Πάτρα!
 
«Δυστυχώς ο κ Γαβρόγλου, αν και γεννηθείς στην Κωνσταντινούπολη , όχι μόνο μας απογοητεύει πλήρως αλλά οι ενέργειες του και οι αποφάσεις του μας βάζουν σε σκέψεις ως προς το ενδεχόμενο στοχευόμενης περαιτέρω υποβάθμισης της Θράκης μας» αναφέρει η κ. Ελευθεριάδου, κάνοντας σαφές πως το θέμα που προκύπτει είναι πέρα και πάνω από κόμματα, ιδεολογίες και πρόσωπα, για αυτό και θεωρεί πως οι Θρακιώτες είναι υποχρεωμένοι να ενωθούν σε κοινή δράση με ένα μόνο σκοπό, την ενίσχυση της και όχι τον αφανισμό της.
 
«Προτείνω λοιπόν σύγκλιση περιφερειακής σύσκεψης όλων των εκπροσώπων των φορέων της Α.Μ.-Θ και ειδικά της Ροδόπης, προς ενημέρωση και λήψη αποφάσεων ώστε να υπάρξει μια συνολική και δυναμική αντίδραση στους σχεδιασμούς του υπουργείου που αγγίζουν τα όρια του εθνικού κινδύνου» καταλήγει.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.