Συσκεψεις για το παρεμποριο στα Υπουργεια Οικονομικων και Αναπτυξης με τη συμμετοχη του Επαγγελματικου και Βιοτεχνικου Επιμελητηριου και της ΟΕΒΕΣ Ροδοπης

Δέσμευση για σύσταση μεικτών κλιμακίων ελέγχου από την Κ. Παπανάτσιου

Σε σύσκεψη με την Υφυπουργό Οικονομικών κ. Κατερίνα Παπανάτσιου, τους Βουλευτές Ροδόπης κ.κ. Αϊχάν Καρά Γιουσούφ και Μουσταφά Μουσταφά και αρμόδιους υπηρεσιακούς φορείς συμμετείχε αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Αντώνιο Γραβάνη, τον Γενικό Γραμματέα κ. Νικόλαο Ευκαρπίδη, τον Οικονομικό Επόπτη κ. Νικόλαο Στεργίου και τον Υπεύθυνο ΓΕΜΗ κ. Παντελή Χαβιαρά και της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης με  τον Πρόεδρο κ. Ανέστη Βαφειάδη.
 
Το θέμα της σύσκεψης ήταν το παραεμπόριο και οι ελλιπείς έλεγχοι στον κάθετο άξονα, και συζητήθηκαν λύσεις για την αντιμετώπιση του. Ζητήθηκε από την κ. Υφυπουργό η εντατικοποίηση των ελέγχων με κινητά κλιμάκια είτε μικτά είτε της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσιών Εσόδων, σε τακτά χρονικά διαστήματα ώσπου να δημιουργηθούν οι υποδομές για μόνιμους μηχανισμούς ελέγχου. Η Υφυπουργός δεσμεύτηκε για την σύσταση των κλιμακίων και ανέφερε ότι θα πιέσει το Υπουργείο Εσωτερικών ώστε να παραχωρηθεί χώρος για μόνιμες υποδομές.
 

Τα ίδια αιτήματα συζητήθηκαν σε σύσκεψη και στο Υπουργείο Ανάπτυξης με τον Εκτελεστικό Υπεύθυνο του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Παραεμπορίου κ. Μαστρογιάννη Βασίλη, ο οποίος με τη σειρά του αναγνώρισε το μέγεθος του προβλήματος και δεσμεύτηκε να συντονίσει προσωπικά την ενεργοποίηση μικτών κλιμακίων από τις αρμόδιες υπηρεσίες. 

Αντώνης Γραβάνης «Είναι επιτακτική ανάγκη η σύσταση κινητών κλιμακίων ελέγχου» 

Κατά την διάρκεια των συναντήσεων ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης τόνισε:
 
«Η επιχειρηματικότητα της περιοχής πλήττεται βαθύτατα από την παραοικονομία και το παραεμπόριο. Οι επιχειρήσεις μας έχουν να αντιμετωπίσουν εκτός από την βαριά φορολογία και το εχθρικό περιβάλλον και το παραεμπόριο. Ο κάθετος άξονας λόγω των μηδενικών ελέγχων αποτελεί πύλη εισόδου για το παραεμπόριο όχι μόνο για την Ροδόπη αλλά και για ολόκληρη την περιφέρεια. Είναι επιτακτική ανάγκη η σύσταση κινητών κλιμακίων ελέγχου και η ενεργοποίηση τους σε τακτά χρονικά διαστήματα, αλλά και η δημιουργία μόνιμων υποδομών ελέγχου στα σύνορα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.