13 χρονια καθειρξη για βιασμο

Από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Θράκης - Ο βιασμός έλαβε χώρα πριν από 7 χρόνια στην Προσοτσάνη

Ένοχο για βιασμό, με το δικαστήριο να του επιβάλλει ποινή κάθειρξης 13 ετών, έκρινε τον Σ.Τ. το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Θράκης την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου στην Κομοτηνή.
 
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο τον Αύγουστο του 2011 στην Προσοτσάνη, ο κατηγορούμενος έκλεισε τον δρόμο του θύματος με το αυτοκίνητό του, κατέβηκε από αυτό και σπρώχνοντάς την έριξε στο έδαφος, και την ανάγκασε να μπει σε αυτό.
 
Στη συνέχεια την οδήγησε σε ερημική αγροτική τοποθεσία της περιοχής, όπου και χρησιμοποιώντας βία της έσκισε το φόρεμα και το εσώρουχό της, ενώ της προκάλεσε αρκετές σωματικές κακώσεις κατά τον βιασμό.
 
Από το δικαστήριο πέρασαν μια σειρά από μάρτυρες, που αναφέρθηκαν κυρίως στο τι συνέβη πριν και μετά το συμβάν, ενώ περιεγράφηκαν και οι κακώσεις που εντόπισε ο ιατροδικαστής στο σώμα του θύματος.
 
Ο κατηγορούμενος από την πλευρά του αποδέχτηκε την πράξη, όμως δήλωσε πως όλα δεν έγιναν κατά το κατηγορητήριο.
 
Ο εισαγγελέας από την πλευρά του ζήτησε την ενοχή του κατηγορουμένου κατά το κατηγορητήριο, άποψη με την οποία συντάχθηκε η πολιτική αγωγή, ενώ η υπεράσπιση ζήτησε την επιείκεια του δικαστηρίου προς τον κατηγορούμενο, αναφέροντας και τον έντιμο βίο του μετά το συμβάν.
 
Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο, μην αναγνωρίζοντας του το ελαφρυντικό του άρθρου 84 παρ.2ε, ότι ο υπαίτιος συμπεριφέρθηκε καλά για σχετικά μεγάλο διάστημα μετά την πράξη του, και καταδικάζοντάς τον κατά πλειοψηφία σε 13 χρόνια κάθειρξης. Κ.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.