15 χρονια καθειρξη για αποπειρα ανθρωποκτονιας

Αφορά υπόθεση συμπλοκής στην Κομοτηνή πριν από 4 χρόνια

Ένοχο για απόπειρα ανθρωποκτονίας, επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία έκρινε τον Π.Ν. το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Κομοτηνής την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου στην Κομοτηνή, καταδικάζοντάς τον σε 15 χρόνια κάθειρξη.
 
Ο Π.Ν. κατηγορούνταν πως τον Ιανουάριο του 2014 έπληξε με μαχαίρι δύο άτομα κατά τη διάρκεια συμπλοκής με αυτόν, με χτυπήματα στην κοιλιακή χώρα του ενός και στην οσφυϊκή χώρα του άλλου, θέτοντας, κατά το κατηγορητήριο, σε κίνδυνο τη ζωή τους.
 
Η συμπλοκή έγινε έξω από το σπίτι του κατηγορούμενου, με τον ίδιο να ισχυρίζεται πως αυτή ήταν αποτέλεσμα προσπάθειας από τους δύο άλλους να του κλέψουν το πορτοφόλι.
 
Ο ίδιος και ένα από τα θύματα γνωρίζονταν από παλιά και φέρεται να είχαν φιλικές σχέσεις, παρόλο που κατά τον κατηγορούμενο του έδινε συχνά χρήματα.
 
Επίσης ισχυρίστηκε πως ο ίδιος δεν είχε βγει με μαχαίρι, αλλά αυτό έπεσε από τον ένα από τους άλλους δύο, και αυτός το πήρε από κάτω και προσπάθησε να αμυνθεί με αυτό την ώρα που τον χτυπούσαν, καταφέρνοντας πλήγματα στον ένα, ενώ το μαχαίρι του έπεσε κατά την καταδίωξή του δευτέρου, που του είχε πάρει το πορτοφόλι.
 
Παρόλα αυτά η πρόεδρος του τόνισε πως η κατάθεσή του ερχόταν σε αντίθεση με αυτή της πρώτης δίκης, όπου δεν είχε αναφέρει την απόπειρα κλοπής και είχε αρνηθεί ότι είχε χρησιμοποιήσει μαχαίρι, κατάθεση που ο ίδιος απέδωσε σε προσπάθεια να μην ενοχοποιήσει τον πρώτο παθόντα μιας και είχαν συμφωνήσει να τα βρούνε πριν τη δίκη.
 
Ο εισαγγελέας στην αγόρευσή του ζήτησε την ενοχή του κατηγορουμένου κατά το κατηγορητήριο, θεωρώντας πως από την ακροαματική διαδικασία αποδείχτηκε πως ο κατηγορούμενος έκανε όλες αυτές τις πράξεις που αναφέρονταν σε αυτό, πλήττοντας το ένα θύμα στην κοιλιακή χώρα και το άλλο στην οσφυϊκή.
 
Από την πλευρά της υπεράσπισης ο δικηγόρος του κατηγορουμένου ανέφερε πως υπάρχουν πάρα πολλά θολά σημεία στην υπόθεση, αλλά και ανακολουθίες στις καταθέσεις των παθόντων.
 
Σημείωσε δε πως οι κινήσεις του δεν θα έπρεπε να επισύρουν τις βαριές κατηγορίες που του αποδόθηκαν.
 
Το δικαστήριο τελικά έκρινε τον κατηγορούμενο ένοχο για απόπειρα ανθρωποκτονίας, επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.
 
Δεν αναγνώρισε δε, όπως ζήτησε η υπεράσπιση, το ελαφρυντικό του άρθρου 84 παρ 2γ του Ποινικού Κώδικα, ότι στην πράξη του ωθήθηκε από ανάρμοστη συμπεριφορά του παθόντος ή παρασύρθηκε από οργή ή βίαιη θλίψη που του προκάλεσε άδικη εναντίον του πράξη, αλλά ούτε και το ελαφρυντικό του άρθρου 84 παρ 2ε του Ποινικού Κώδικα, ότι ο υπαίτιος συμπεριφέρθηκε καλά για σχετικά μεγάλο διάστημα μετά την πράξη του, και τον καταδίκασε σε συνολική ποινή 15 ετών καθείρξεως.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.