Πυρετωδεις διεργασιες για τη Νομικη Κομοτηνης

Συναντήσεις στον Δήμο Κομοτηνής για το θέμα της αποδυνάμωσης του τμήματος με την ίδρυση νέου στην Πάτρα

Την κινητοποίηση φορέων έχει επιφέρει στην περιοχή μας η ανακοίνωση από τον Υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου και την κυβέρνηση της πρόθεσης για δημιουργία 4ης Νομικής Σχολής στην Πάτρα.
 
Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήθηκε η συνάντηση το πρωί της Παρασκευής 9 Φεβρουαρίου μεταξύ του βουλευτή Ροδόπης κ. Ιλχάν Αχμέτ και του Δημάρχου Κομοτηνής κ. Γιώργου Πετρίδη, όπου συζητήθηκαν τα θέματα που έχουν εγερθεί από την ανακοίνωση.
 
Να σημειωθεί πως στη συνάντηση ήταν προγραμματισμένο να συμμετάσχουν και οι δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, κ. Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, οι οποίοι όμως δεν μπόρεσαν να παραστούν γιατί παρέμειναν στην Αθήνα.

Συναντήσεις με Μητροπολίτη και πρόεδρο Δικηγορικού Συλλόγου

Αργότερα την ίδια μέρα στο γραφείο του Δημάρχου Κομοτηνής βρέθηκαν και ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων μαζί με την Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Κομοτηνής κ. Ιωάννα Χατζηαντωνίου, που συζήτησαν για το ίδιο θέμα.
 
Να σημειωθεί πως τόσο ο Δήμαρχος Κομοτηνής, όσο και ο Μητροπολίτης εκδήλωσαν την στήριξή τους στο πανεπιστήμιο της Θράκης, συντασσόμενοι με τις θέσεις που διατυπώθηκαν στο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Νομικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, το οποίο μεταξύ άλλων ανέφερε πως η ίδρυση νέας Νομικής Σχολής έρχεται σε αντίθεση με την ανάγκη περιορισμού αποφοίτων Νομικών Τμημάτων, που μπορεί να απορροφήσει επαγγελματικά η ελληνική κοινωνία και εκφράζοντας φόβους ότι αν υλοποιηθεί η παραπάνω εξαγγελία το Νομικό τμήμα του ΔΠΘ είναι αυτό που θα υποστεί την μεγαλύτερη συρρίκνωση και θα οδηγηθεί σε υποβάθμιση και ενδεχόμενη κατάργηση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.