Ο Δημητρης Χαριτου για τη NOVARTIS

«Αυτοί που είχαν την δικαιοσύνη στην καρδιά τους τώρα την αμφισβητούν»

Στο  σκάνδαλο της NOVARTIS  αναφέρθηκε κατά την πρόσφατη συνέντευξή του στο «Ράδιο Παρατηρητής 24/7» ο κ. Δημήτρης Χαρίτου, μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ ΑΜ-Θ.
 
Ο κ. Χαρίτου έκανε ξεκάθαρο πως πρόκειται για ένα διεθνές σκάνδαλο, που δεν αφήνει περιθώρια σκανδαλολογίας και σκευωριών, για να τονίσει πως «το κοινό περί δικαίου αίσθημα απαιτεί πλήρη  κάθαρση».
 
«Πράγματι έχουμε σκάνδαλο με τη βούλα της δικαιοσύνης. Ούτε σκανδαλολογία, ούτε σκευωρίες, ούτε πολιτικές διώξεις όπως επιχειρείται να εμφανιστεί. Ας είμαστε ειλικρινείς. Πρόκειται για ένα ζήτημα που δεν αφορά την Ελλάδα μόνο. Μιλάμε για έναν κολοσσό την NOVARTIS, με 1.5 τρις δολάρια ετησίως, για να κατανοήσουμε το μέγεθος. Η Ελλάδα και όσοι είναι αυτοί την στιγμή εν δυνάμει κατηγορούμενοι εμπλέκονται, στο ότι ήταν χώρα αναφοράς. Οι τιμές δηλαδή που καθορίζονταν στην Ελλάδα, ήταν οι τιμές που καθορίζονταν για άλλες 29 χώρες. Με αποτέλεσμα κατορθώνοντας εδώ η εταιρεία να υπερτιμολογεί,  διασφάλιζε τεράστια κέρδη σε αυτές τις 29 χώρες» εξήγησε ο ίδιος χαρακτηριστικά για να τονίσει πως σύμφωνα με τα έως τώρα αποτελέσματα της έρευνας της δικαιοσύνης και του FBI προκύπτει και η εμπλοκή πολιτικών προσώπων.
 
«Εκεί έφθασε η έρευνα της δικαιοσύνης και επειδή υπάρχει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, που αυτοί τον έφτιαξαν, η υπόθεση παραπέμφθηκε στην Βουλή» τόνισε ο ίδιος υπογραμμίζοντας πως υπάρχει μία προσπάθεια δημιουργίας κλίματος πόλωσης. «Αυτοί που είχαν στην καρδιά τους και στην ψυχή τους την δικαιοσύνη, τώρα την αμφισβητούν» επεσήμανε και κατέληξε απαιτώντας «πλήρης κάθαρση. Το απαιτεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Όσοι είναι καθαροί, να δικαιωθούν και όσοι έχουν βάλει το χέρι στο μέλι, να παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.