Δημητρα Τσανακα: Μας αρπαζουν το ΤΕΙ μας και πρεπει να αντιδρασουμε

Εξοργισμένη η δήμαρχος Καβάλας με την επιχειρούμενη συγχώνευση του ΤΕΙ ΑΜ-Θ με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Η ακύρωση της συμφωνίας για συνένωση του ΤΕΙ ΑΜ-Θ με το ΔΠΘ και η βούληση του υπουργείου Παιδείας να προωθήσει συγχώνευση των ΤΕΙ ΑΜ-Θ, Θεσσαλονίκης και Σερρών με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, προκάλεσε την αντίδραση όχι μόνο της διοίκησης του Τεχνολογικού Ιδρύματος της Καβάλας, αλλά και του Δημοτικού Συμβουλίου.
 
Μάλιστα, η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα κατά τη συνεδρίαση του Σώματος το απόγευμα της Δευτέρας 12 Φεβρουαρίου 2018 δήλωσε εξοργισμένη με την εν λόγω απόφαση -η οποία δεν είναι πλέον φήμη αλλά γεγονός- κάνοντας λόγο για «αρπαγή» του ΤΕΙ και υπονοώντας ότι πίσω από την επιχειρούμενη υποβάθμιση του Ιδρύματος, κρύβεται η αναβάθμιση του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ κάλεσε όλους τους φορείς, πολιτικούς και εκπαιδευτικούς, να αντιδράσουν.
 
Ήδη η κ. Τσανάκα έχει συναντηθεί με τον Πρύτανη του ΤΕΙ Δημήτρη Μπαντέκα με σκοπό τη σύνταξη ενός ψηφίσματος το οποίο θα σταλεί στους βουλευτές της Καβάλας, στο υπουργείο Παιδείας, αλλά και στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
 
«Το ΤΕΙ ΑΜ-Θ είναι από τα καλύτερα Τεχνολογικά Ιδρύματα στη χώρα, αλλά για να δουλέψει χρειάζεται χρήματα και από την Περιφέρεια. Επιχειρούν να μας μειώσουν τους πόρους. Δε συμφωνούμε σε μια μονομερή απόφαση του υπουργείου Παιδείας και προτείνουμε τη σύσταση Επιτροπής παρακολούθησης του θέματος. Προσπαθούν να αναβαθμίσουν το Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και πρέπει να αντιδράσουμε», δήλωσε η κ. Τσανάκα.
 
Το θέμα της συγχώνευσης θα συζητηθεί την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018, άρα ο χρόνος πιέζει για τις όποιες αντιδράσεις, ενώ την τελική απόφαση θα την λάβει ο υπουργός Παιδείας.
 
Παρεμπιπτόντως, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας Γιώργος Γραμμένος σχολίασε ότι ούτε το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης είναι ευχαριστημένο μ’ αυτήν την εξέλιξη και πιθανώς να συνταχθεί με το ΤΕΙ ΑΜ-Θ και με τις όποιες αντιδράσεις δρομολογηθούν.
 
Πηγή: www.kavalapost.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.