Δωρα γεματα συναισθηματα την ημερα του Αγιου Βαλεντινου

Οι αγορές της τελευταίας στιγμής για τους ερωτευμένους

Kάθε χρόνο οι ερωτευμένοι έχουν τη δική τους γιορτή, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου που εορτάζεται εδώ και πολλά χρόνια στις 14 Φεβρουαρίου. Ακόμη και όσοι το θεωρούν τετριμμένο έθιμο ή «ρομαντισμό κατά παραγγελία», γνωρίζουν πάρα πολύ καλά πως μία όμορφη και πρωτότυπη επιλογή δώρου, αυτήν την ημέρα, δεν θα αφήσει ασυγκίνητο το … έτερόν τους ήμισυ.
 
Μία κίνηση που δεν περνά απαρατήρητη είναι ένα προσωπικό δώρο με αφορμή την γιορτή. Οι επιλογές είναι αμέτρητες… ένα απλό κόκκινο τριαντάφυλλο ως μία συμβολική κίνηση, λούτρινα αρκουδάκια με αφιερώσεις για τους πιο ρομαντικούς και πιο κλασικές και διαχρονικές επιλογές για «παραδοσιακούς», δηλαδή ένα κόσμημα ή κάποιο άρωμα.
 
Την τιμητική τους, λοιπόν, σήμερα είχαν τα καταστήματα της Κομοτηνής που προσφέρουν λύσεις σε όσους έχουν τρυπηθεί από τα βέλη του φτερωτού Θεού. Ο λόγος για το «Ορταξίδης Κόσμημα», που βρίσκεται επί της Ερμού, το «Ανθολόγιο Flower Shop» στην Δημοκρίτου, το «Φάτσα Κάρτα» στον πεζόδρομο Κομοτηνής και το «Dust and Cream» στην Πλατεία Ειρήνης. 

Κωνσταντίνος και Παναγιώτα Ορταξίδη «Ρολόι – Κόσμημα Ορταξίδης»: Επώνυμα ρολόγια χειρός και κοσμήματα δια χειρός … Ορταξίδη 

Το έργο και η αδιάκοπη δουλειά της οικογένειας Ορταξίδη που μετρά σήμερα 50 χρόνια της επιτρέπει σήμερα να κατέχει κύρια θέση στο χώρο των κοσμημάτων και της ωρολογοποιίας στην αγορά της Κομοτηνής. Όταν η πείρα τόσων χρόνων του πατέρα της οικογένειας, Γεωργίου Ορταξίδη συνάντησε την δημιουργικότητα και τη γνώση των αναγκών της εποχής, από τη δεύτερη γενιά της οικογένειας, κ.κ. Κωνσταντίνο και Παναγιώτα Ορταξίδη, δημιουργήθηκε ο τέλειος συνδυασμός για την καλύτερη επιλογή.
 
Μερικές φορές η εύρεση ενός δώρου είναι ίσως πιο εύκολη υπόθεση από όσο μπορεί να νομίζει κανείς. Στο φυσικό κατάστημα τους κοσμηματοπωλείου στην οδό Ερμού 6-8, αλλά και στο πλήρως ενημερωμένο e-shop του, άνδρες και γυναίκες μπορούν να επιλέξουν το δώρο εκείνο που ανταποκρίνεται στα γούστα του συντρόφου τους, δίνοντας ταυτόχρονα  την προσωπική τους νότα.  Εξάλλου υπάρχει τεράστια ποικιλία αμέτρητων κοσμημάτων που κλέβουν τα βλέμματα και γίνονται αναπόσπαστα κομμάτια σε κάθε εμφάνιση.
 
Η κίνηση στο κατάστημα ήταν αρκετά ικανοποιητική, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, ενώ οι περισσότεροι έκαναν αγορές της τελευταίας στιγμής για να μην έχουν λόγο … αντιπαράθεσης τη σημερινή μέρα. Η κατάσταση στη αγορά της Κομοτηνής είναι στάσιμη τα τελευταία χρόνια, έκρινε ο ίδιος, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των καταναλωτών ήταν άνδρες που για να κερδίσουν την καρδιά της καλής τους ξέφυγαν από τα κλασικά σχέδια και επέλεξαν μοντέρνα κομμάτια που θα κρατήσουν για πάντα! 

Σίμος Δαλκυριάδης, «Ανθολόγιο Flower Shop»: Αποστολές εντός και εκτός πόλης μέσω ενός εύχρηστου e-shop 

Μονόδρομος στον υπέροχο κόσμο των λουλουδιών είναι το ανθοπωλείο «Ανθολόγιο Flower Shop», που διατηρεί ο κ. Σίμος Δαλκυριάδης επί της οδού Δημοκρίτου. Και επειδή η αγάπη δεν έχει σύνορα, το ανθοπωλείο έχει περάσει σε μία νέα εποχή δίνοντας σε όσους το επιλέγουν τη δυνατότητα να κάνουν την παραγγελία τους τηλεφωνικώς ή μέσω ενός εύχρηστου e-shop, αναλαμβάνοντας αποστολές ακόμη και εκτός πόλεως σε συνεννόηση με δίκτυο συνεργαζόμενων ανθοπωλείων.
 
Φαίνεται ότι η αγάπη έχει καταφέρει να επιβιώσει στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, μιας και υπάρχει κατανάλωση καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, κρίνουν οι υπεύθυνοι, με το ενδιαφέρον να κορυφώνεται ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου τόσο από άνδρες όσο και από γυναίκες τρυπημένους από το … αγκάθι του έρωτα.
 
Και επειδή το κόκκινο είναι το χρώμα του πάθους πολλοί είναι εκείνοι που προμηθεύθηκαν ήδη από χθες ένα κόκκινο τριαντάφυλλο για να χαρίσουν στον σύντροφό τους, για να το αντικρύσει νωρίς το πρωί μόλις ξυπνήσει.
 
Αν και ο έρωτας χρόνια δεν κοιτά, οι προτιμήσεις αλλάζουν αναλόγως με την ηλικιακή ομάδα. Οι έφηβοι επιλέγουν κάτι οικονομικό, όπως ένα μεμονωμένο άνθος σε μία ιδιαίτερη συσκευασία, εξηγούν οι υπεύθυνοι, οι νεότεροι επιστρατεύουν όλη τους τη δημιουργικότητα χαρίζοντας ευφάνταστες συνθέσεις, ενώ τα ζευγάρια που έχουν ζήσει πολλά χρόνια μαζί διαλέγουν συνήθως τη διαχρονική, αλλά ταυτόχρονα και πάντα επίκαιρη, ανθοδέσμη, συνοδευόμενη από μία κάρτα με αφιέρωση για το ταίρι τους. 

Παναγιώτης Μαστράφης-Σωτηρία Κεραμίδα, «Φάτσα Κάρτα»: Λύσεις και ιδέες για κάθε ηλικία 

Λούτρινα αρκουδάκια, κούπες με ιδιαίτερα σχέδια, κάρτες, μπρελόκ, συνθέσεις για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και κάθε είδους δώρο μπορεί να βρει κανείς στο κατάστημα «Φάτσα Κάρτα».
 
Το κατάστημα προσφέρει, λοιπόν, επιλογές για κάθε ηλικία, σύμφωνα, όμως, με τους υπευθύνους, κ.κ. Μαστράφη και Κεραμίδα παρατηρείται αυξημένο ενδιαφέρον κυρίως από έφηβους και νέα ζευγάρια.
 
Ο θεσμός του εορτασμού του Αγίου Βαλεντίνου, όπως φαίνεται, έχει αρχίσει να φθείρεται, υποστήριξαν οι ίδιοι, μιας και οι αγορές έχουν μειωθεί αρκετά σε σχέση με άλλες χρονιές, ενώ λόγω κρίσης το καταναλωτικό κοινό πλέον στρέφεται σε πιο οικονομικές λύσεις. 

Χρύσα Σουρμελή-Βικτώρια Κασαπίδου-Γιασεμί Αλημπάς, Dust and Cream: Πακέτα με αφορμή την Ημέρα των Ερωτευμένων 

Τα καταστήματα «Dust and Cream» προσφέρουν καλλυντικά, αλλά και προϊόντα ομορφιάς και περιποίησης για άνδρες και γυναίκες στην Πλατεία Ειρήνης.
 
Πολλοί ήταν εκείνοι που, σύμφωνα με τις υπεύθυνες κ.κ. Χρύσα Σουρμελή, Βικτώρια Κασαπίδου και Γιασεμί Αλημπάς, παρά τους δύσκολους καιρούς χάρισαν στο αγαπημένο τους πρόσωπο ένα δώρο με αφορμή την γιορτή των ερωτευμένων.
 
Το κατάστημα διέθεσε ειδικά πακέτα προϊόντων σε συλλεκτικές συσκευασίες που προτίμησαν οι νεότερες ηλικίες, μιας και απέφυγαν τα αρώματα που λόγω προκαταλήψεων θεωρούνται «δώρο χωρισμού», είπαν χαριτολογώντας. Υπήρξαν, βέβαια, και οι πιο … θαρραλέοι που γνωρίζοντας ότι ο έρωτας δεν περνά μόνο από το στομάχι, αλλά και από τους αισθητήρες της όσφρησης, χάρισαν με αγάπη στον εκλεκτό ή εκλεκτή της καρδιάς τους το αγαπημένο του άρωμα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.