Στο προγραμμα δρασης… για τα αδεσποτα επεμεινε ο Σπαρτακος

Ζήτησε πρωτοβουλία Πετρίδη για στήριξη της ίδρυσης χώρων περιορισμού των αδέσποτων

Αφορμή για να θέσει για άλλη μια φορά το θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων στάθηκε η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο του προγράμματος δράσης του Δήμου Κομοτηνής για την παράταξη του «Σπάρτακου».
 
Ο επικεφαλής της παράταξης κ. Κώστας Καραΐσκος χαρακτήρισε το εν λόγω θέμα ως «το μεγαλύτερο πρόβλημα που υπάρχει στην πόλη, και ταλαιπωρεί τους δημότες, το οποίο κάνει τα άλλα προβλήματα της πόλης να ωχριούν μπροστά του» για να συνεχίσει λέγοντας πως «είναι γνωστό με ποιο τρόπο ορισμένοι, δήθεν φιλόζωοι, τραμπουκίζουν σε βάρος των πολιτών που τολμούν να διατυπώσουν δημοσίως αυτό το πρόβλημα».
 
Ο ίδιος δεν παρέλειψε να στρέψει τα βέλη του και στη «Φιλοζωική», όπως έχει κάνει η παράταξή του και στο παρελθόν, επισημαίνοντας πως «δυστυχώς ο Δήμος συνεχίζει να συνεργάζεται με τη Φιλοζωική χωρίς να συμβαίνει τίποτε. Η Φιλοζωική να έχει άτομα στην πενταμελή επιτροπή του δημοτικού κυνοκομείου, να χρησιμοποιεί τα φάρμακα και τις ζωοτροφές του δήμου και να λειτουργεί παράνομα κυνοκομείο σε δυο τουλάχιστον σημεία της πόλης, είναι για εμάς τρομερό».
 
Τέλος, κάλεσε τον δήμαρχο Κομοτηνής Γιώργο Πετρίδη να βγει και να στηρίξει – μαζί ενδεχομένως με κάποιους ακόμη δημάρχους– δημοσίως την κυβερνητική πρωτοβουλία για ίδρυση χώρων περιορισμού των αδέσποτων. «Να πάρεις εσύ Δήμαρχε μια πρωτοβουλία, και με δύο τρείς ανθρώπους που καταλαβαίνουν ότι εδώ δεν τίθεται θέμα φιλοζωίας αλλά επιβίωσης των ανθρώπων μέσα σε συνθήκες κανονικότητας της πόλης, να δείξουν ότι αυτό που κάνει είναι στη σωστή κατεύθυνση» τόνισε χαρακτηριστικά.
 
Στο θέμα μάλιστα η παράταξη επανήλθε και χθες μέσω ανακοίνωσης σημειώνοντας πως «κι αν ο αρμόδιος υπουργός έκανε προς το παρόν ένα βήμα πίσω, η υποστήριξη από τους αρμόδιους για την διαχείριση δημάρχους θα μπορούσε να φέρει μια λύση στο αδιέξοδο που μας ταλανίζει».
 
«Δυστυχώς τέτοια πρόθεση εκ μέρους του κ. Πετρίδη δεν διαφάνηκε. Το να κερδίζει όμως τις δίκες σε βάρος των πολιτών που έχοντας υποστεί επίθεση ξοδεύτηκαν και ασκόπως στα δικαστήρια, δεν αποτελεί λόγο για να εφησυχάζει» σχολιάζει η ανακοίνωση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.