Με τις καλυτερες των εντυπωσεων επεστρεψαν απο την Κοζανη οι «Φιλοτεχνες»

Εκπροσώπησαν τη Θράκη στις αποκριάτικες εκδηλώσεις της περιοχής

Με τις καλύτερες των εντυπώσεων γύρισαν από την Κοζάνη, όπου εκπροσώπησαν τον νομό Ροδόπης, στις αποκριάτικες εκδηλώσεις της περιοχής, καλεσμένοι του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Πλατανιά» τα μέλη της Στέγης Πολιτισμού & Λαογραφίας «Φιλοτέχνες».
 
Οι «Φιλοτέχνες» ήταν και το μοναδικό Θρακιώτικο συγκρότημα που συμμετείχε, στις εκδηλώσεις του διημέρου 13 και 14 Φεβρουαρίου, και κλήθηκαν να αναδείξουν την παράδοση της Θράκης, εστιάζοντας κυρίως σε χορούς με έντονο το Θρακιώτικο στοιχείο αλλά και τις φορεσιές που αντιπροσωπεύουν την ευρύτερη περιοχή της.
 

Όπως ανέφεραν οι ίδιοι, η συνεργασία με τους «οικοδεσπότες» ήταν άψογη, ενώ με τα θερμότερα συναισθήματα τους υποδέχτηκαν οι κάτοικοι της Κοζάνης. Σε σχετική τους ανάρτηση θέλησαν να ευχαριστήσουν τους διοργανωτές, καθώς και τον Δήμο Κοζάνης, για την φιλοξενία τους, καθώς και τον Δήμο Κομοτηνής, ο οποίος στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 29ης του Ιανουαρίου, ενέκρινε οικονομική ενίσχυση, 1.000 ευρώ για τα έξοδα της μεταφοράς τους από και προς την Κοζάνη. 
 
«Πραγματικά αποτελεί μεγάλη μας τιμή και χαρά να παίρνουμε μέρος σε τόσο άρτια οργανωμένες εκδηλώσεις, αυθεντικές και τόσο μα τόσο όμορφα ξεχωριστές και ιδιαίτερες, όπως αυτές στην Κοζάνη» έγραψαν για  να κρατήσουν τέλος το μεγαλύτερο ευχαριστώ «για τους Φιλοτέχνες που απέδειξαν για ακόμη μια φορά ότι η καλή διάθεση και θέληση, η αίσθηση οικογενειακού κλίματος σε μια ομάδα και η καλοπροαίρετη στάση όλων αποφέρουν μόνο πρόοδο και προκοπή σε έναν σύλλογο».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.