Φυγαν τα παρτερια απο την Μ.Μ.Βασιλειου

Για την ελεύθερη κίνηση πυροσβεστικών οχημάτων και ασθενοφόρων - Πιθανόν να μετακινηθούν και οι κολώνες φωτισμού στην Βενιζέλου για την τήρηση της νομοθεσίας

Στην αφαίρεση παρτεριών από τον πεζόδρομο της Μ.Μ. Βασιλείου προχώρησε το πρωί της Τρίτης 20 Φεβρουαρίου ο Δήμος Κομοτηνής, ώστε να απελευθερωθεί ο χώρος για την κίνηση οχημάτων άμεσης επέμβασης.
 
Τα παρτέρια αφαιρέθηκαν, διότι η νομοθεσία επιβάλλει ο ελεύθερος χώρος να είναι 3,5 μέτρα, ώστε να μπορούν να περάσουν απρόσκοπτα πυροσβεστικά οχήματα και ασθενοφόρα.
 

Λόγω της νομοθεσίας είναι πιθανό να δούμε και άλλες αλλαγές στους δρόμους και τους πεζόδρομους, με πιο χαρακτηριστική τη μετακίνηση των κολόνων φωτισμού στην οδό Βενιζέλου.
 
Να σημειωθεί ότι όταν κατασκευάστηκε ο πεζόδρομος, η απόσταση που όριζε ο νόμος ήταν 3 μέτρα για πυροσβεστικά οχήματα και ασθενοφόρα, και η απόσταση που τοποθετήθηκαν τα φωτιστικά ήταν στα 3,30 μέτρα. Με τα χρόνια όμως τα οχήματα μεγάλωσαν, οπότε και προσαρμόστηκε η νομοθεσία, που ισχύει από το 2009. Έτσι και τα φωτιστικά θα πρέπει να μετακινηθούν στο επόμενο διάστημα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.