Εναντια στους ηλεκτρονικους πλειστηριασμους δηλωσαν συλλογοι και σωματεια

Κινητοποίηση στο πλαίσιο πανελλαδικών δράσεων

Έξω από της Εφορία στην Κομοτηνή βρέθηκαν εχθές το πρωί  μέλη του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής, του Αγροτικού Συλλόγου Ν. Καλλίστης και περιφέρειας Ν. Ροδόπης, των Επιτροπών Αγώνα Φοιτητών Κομοτηνής και του Συλλόγου Γυναικών Ν. Ροδόπης (μέλος ΟΓΕ) διαμαρτυρόμενοι ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις σπιτιών και καταθέσεων.
 
«Βρισκόμαστε εδώ στο πλαίσιο διήμερων δράσεων που πραγματοποιούνται πανελλαδικώς ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις των λαϊκών νοικοκυριών», εξήγγειλαν προσθέτοντας πως, «δίνουμε το παρών, κάνοντας σαφές ότι κανένας δεν είναι μόνος του στην σημερινή αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Καλούμε κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη σε οργάνωση της πάλης για την προστασία της λαϊκής κατοικίας». 

 Μέχρι 3.000 ευρώ το 80% των ληξιπρόθεσμων χρεών

 «Η απόφαση να προχωρήσουν τα μέτρα κατασχέσεων από τις τράπεζες με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς θέτει σε άμεσο κίνδυνο την πλειοψηφία των οικογενειών», τόνισαν για να εξηγήσουν πως το 80% των ληξιπρόθεσμων χρεών προς την εφορία να είναι ποσά μέχρι τα 3.000 ευρώ και τις κατασχέσεις να ξεκινούν από τα 500 ευρώ οφειλής.
 

«Διαδηλώνουμε και απαιτούμε προστασία των κατοικιών βάσει νόμου, να μην γίνει καμία κατάσχεση λαϊκής κατοικίας για χρέη προς το δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία, πάγωμα χρεών για ανέργους και διαγραφή ανατοκισμών δανείων», διατράνωσαν, επαναλαμβάνοντας το σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.