Οι μαθητες του Δημοτικου Σχολειου Ξυλαγανης στην εκθεση παλιας φωτογραφιας

Που λειτουργεί υπ΄ευθύνη του Συλλόγου Πατεράδων

Την ευκαιρία να δουν γνώριμα πρόσωπα, έστω και δια μέσου των αφηγήσεων γονέων και λοιπών συγγενών, είχαν την ευκαιρία οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ξυλαγανής, οι οποίοι το πρωί της Τρίτης επισκέφθηκαν την έκθεση παλιάς φωτογραφίας του κ. Δουμπουλάκη που βρίσκεται στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ξυλαγανής.

Η έκθεση από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας της έχει συγκεντρώσει πληθώρα επισκεπτών, που αναζήτησαν ανάμεσα στις φωτογραφίες της έκθεσης πρόσωπα γνώριμα και συγγενικά, αλλά και πρόσωπα για τα οποία έχουν ακούσει ίσως στις οικογενειακές εστιάσεις αλλά δεν πρόλαβαν να γνωρίσουν.

Αυτό ακριβώς έγινε και με τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ξυλαγανής, που έβαλαν πρόσωπα στις εικόνες που είχαν «χτίσει» από τις αφηγήσεις παλαιοτέρων και έφυγαν κατενθουσιασμένοι.

Πέραν του κ. Δουμπουλάκη που ήταν παρών, στην έκθεση τα μέλη του Συλλόγου Πατεράδων, που έχουν και την ευθύνη της λειτουργίας της, είχαν ετοιμάσει έναν πλούσιο μπουφέ με κεράσματα, ενώ πριν την αναχώρησή τους, εν είδει ευχαριστώ φιλοξενούμενοι και οικοδεσπότες χόρεψαν μαζί ζωναράδικο.

Στο τέλος της εβδομάδας τα «βήματα» των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Ξυλαγανής θα ακολουθήσουν και οι μαθητές του Λυκείου του χωριού.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.