Ταξιδι στο μελλον, «καταλοιπο» του παρελθοντος η ανεπιτρεπτη αστοχια;

Το ότι ζούμε στην χώρα του «ό,τι δηλώσεις είσαι» γνωστό και πλέον εμπεδωμένο, ακόμα και από εμάς, τους εκπροσώπους του τύπου, που καθημερινά καλούμαστε να φιλτράρουμε πολλά περισσότερα απ’ ό,τι τελικά φτάνει στα έντυπα, τις οθόνες και τα αυτιά σας. Μπορείτε λοιπόν να κατανοήσετε τη σύγχυση στην οποία υποπέσαμε διαβάζοντας την ανακοίνωση που αφορά στην εκλογή του Ευριπίδη Στυλιανίδη, στην βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου της Κύπρου όπου στην καταληκτήρια παράγραφό της, ο Θρακιώτης πολιτικός αναγράφεται χαρακτηριστικά ως «Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ροδόπης».
 
Συγκεκριμένα η καταληκτήρια παράγραφος έγραφε τα εξής: «Η ένταξη του Θρακιώτη πολιτικού στο διεθνές αυτό εκπαιδευτικό δίκτυο θα ενισχύσει όχι μόνο το επιστημονικό του προφίλ αλλά και την διεθνή παρέμβαση και την αποτελεσματικότητα του ως Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Ροδόπης στην προώθηση των συμφερόντων του τόπου μας».
 
Όπως καταλαβαίνετε μία κάποια σύγχυση επήλθε… καθότι ο συντάκτης της ανακοίνωσης ή καθυστέρησε να την στείλει μια τριετία ή έκανε ταξίδι στο μέλλον και γνωρίζει τα αποτελέσματα των επόμενων βουλευτικών εκλογών, βάσει των οποίων ο κ.Στυλιανίδης θα πάρει πίσω… την κοινοβουλευτική του θέση.
 
Δεν ξέρουμε αν η ιδιότητα που αποδίδεται στον κ. Στυλιανίδη ως «Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Ροδόπης» οφείλεται σε λάθος εκ παραδρομής ή έγινε εκ του πονηρού, για να δηλώσει ας πούμε σε όσους ορέγονται την πάλαι ποτέ θέση του στα έδρανα του κοινοβουλίου, παρών και μάλιστα με μετρήσιμη δυναμική, σε κάθε περίπτωση ωστόσο τον ζημιώνει, δεδομένου και του επιπέδου αλλά και της εμπειρίας που διαθέτει.
 
Ειδικά αν σκεφτεί κάποιος και τα περί ελλιπούς ή αδύναμης πολιτικής εκπροσώπησης του Νομού μας και της Θράκης γενικότερα, που ο ίδιος είχε δηλώσει  λίγες μέρες πριν με αφορμή την υποβάθμιση του ΔΠΘ και την ίδρυση 4ης Νομικής. Τώρα αν εδώ, σ’ αυτές τις δηλώσεις,  πάτησε ο συντάκτης του κειμένου της ανάδειξης σε επίκουρο καθηγητή του Ευριπίδη Στυλιανίδη, λάθος πάτησε. Και πολύ περισσότερο που η είσοδος στο πεδίο της ακαδημαϊκής ζωής, έχει άλλα πολύ αυστηρά προαπαιτούμενα, παραδοσιακά τουλάχιστον.
 
Με τον έναν ή άλλον τρόπο είναι τιμή πάντως για τον ίδιο τον κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη η ένταξή στον πανεπιστημιακό κλάδο, και γι’ αυτό του πρέπουν συγχαρητήρια και ευχές για γόνιμη ακαδημαϊκή καριέρα, η οποία μάλιστα είναι περισσότερο ενίοτε επωφελής από την πολιτική ταυτότητα, που και ορθή να είναι στην Ελλάδα δεν μπορεί ως τέτοια να σταδιοδρομήσει, αφού η πολιτική ζωή του τόπου μόνον από ορατές στρεβλώσεις είναι γεμάτη.
 
Το ίδιο και η κοινωνία, που τις περισσότερες φορές μοιάζει να μην ξέρει τι θέλει. Εκεί έτσι που η απόκτηση πτυχίων και γνώσεων εθεωρείτο τιμή, τα όσα είδαμε να γράφονται και να κουβεντιάζονται για το διδακτορικό δίπλωμα που έλαβε ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν, ως προς το παγιωμένο σεβαστικό προς τις σπουδές έθος,  τουλάχιστον… ανεκδιήγητα. Γιατί δεν μπορείς να θαυμάζεις τον Αλβανίας Αναστάσιο ή τον πρωτοπρεσβύτερο καθηγητή Γιώργο Μεταλληνό για τη σοφία τους, και τα πτυχία τους, αλλά για τους «δικούς» σου, όπως και για την περίπτωση του Ευριπίδη Στυλιανίδη, να μην  αισθάνεσαι χαρά για την προσωπική τους προκοπή, και, ενδεχομένως την ευκτική προοπτική για μια καλύτερη συμβολή και στα πράγματα του τόπου!!! Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.