Αυτοι για την εξουσια, εμεις για τη Χωρα και τους πολιτες

Η Ελλάδα σε μια κρίσιμη περίοδο για την ίδια, με πολλές ευκαιρίες και προκλήσεις σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, πορεύεται χωρίς πυξίδα. Η κυβέρνηση ανοίγει μέτωπα στην εξωτερική πολιτική, χωρίς να έχει ενιαία γραμμή και χωρίς εθνική συνεννόηση, συζητά εθνικά επιζήμιες «συμφωνίες», όπως στο Σκοπιανό. Στα εθνικά θέματα που ανοίγουν άλλοι, όπως η Τουρκία, το θέμα κυριαρχίας νησιών, δεν δείχνει την ανάλογη υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα με άμεση απάντηση για τις διεθνείς συνθήκες που έχουν καθορίσει οριστικά την Ελληνική Κυριαρχία και με ενεργοποίηση όλων των ευρωπαϊκών και διεθνών ερεισμάτων της χώρας.
 
Την ίδια ώρα που ο κ. Τσίπρας αφηγείται το παραμύθι της καθαρής εξόδου, συζητά το νέο πρόγραμμα, τη μορφή της επιτροπείας, για τα επόμενα πολλά χρόνια, αφήνοντας άθικτες τις δυσβάστακτες, για τους πολίτες, δεσμεύσεις για νέες περικοπές και αυξήσεις φόρων, αλλά και τις ταπεινωτικές για τη χώρα συμφωνίες, όπως τα υψηλότατα πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2023, τα επίσης υψηλά μέχρι το 2060 και την εκχώρηση του δημόσιου πλούτου για 99 χρόνια.
 
Ο κ. Τσίπρας αντί της συνεννόησης  για τη διαμόρφωση Εθνικής Γραμμής: α) για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και ιδιαίτερα για τα εθνικά ζητήματα και β) για το σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας που θα μας βγάλει οριστικά από την κρίση και θα μας οδηγήσει σε μια νέα περίοδο ευημερίας σε στέρεες βάσεις, επιλέγει να θολώσει τα νερά, ελπίζοντας να ψαρέψει σε αυτά, για να αντιστρέψει την αρνητική πολιτική του πορεία.
 
Επέλεξε το διεθνές θέμα της NOVARTIS. Με τη μέθοδο της γκρίζας προπαγάνδας, αξιοποιεί πραγματικά περιστατικά και στοιχεία που αφορούν στον ανταγωνισμό των πολυεθνικών, τα αμερικάνικα συμφέροντα και τις αθέμιτες πρακτικές (όλων των φαρμακευτικών εταιριών) να κατακτήσουν μεγαλύτερα μερίδια αγοράς, για να συνθέσει ένα κατηγορητήριο που δημιουργεί υπόπτους που θα αργήσουν να κριθούν. Είναι γεγονός, ότι η κερδοσκοπία των εταιρειών, βρήκε πρόσφορο έδαφος την εξαετία εκτροχιασμού 2004-2009, κατά την οποία εκτινάχθηκε η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη από 2,2 δις στα 5,4 δις, όπως επίσης είναι γεγονός ότι από το 2010 και μετά με αποφασιστικότητα προχωρήσαμε σε μεταρρυθμίσεις για τη μείωση της σπατάλης και το νοικοκύρεμα στο χώρο του φαρμάκου.
 
Τα στοιχεία δεν χωρούν αμφισβήτηση. Το διάστημα 2010- 12, η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη μειώθηκε στα 2,8 δις  ευρώ και ως το 2014 στα 2 δις. Όμως, ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι να βρεθεί η αλήθεια, γιατί πρώτα θα έπρεπε να μας εξηγήσει γιατί, όταν επί Καραμανλή, ανέβαινε η δαπάνη για το φάρμακο, ζητούσε περαιτέρω αύξηση της δαπάνης; και όταν επί  ΠΑΣΟΚ εμείς συγκρουόμασταν με τα συμφέροντα που κερδοσκοπούσαν από το φάρμακο, γιατί δεν ψήφισε τις μεταρρυθμίσεις, την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, την  αλλαγή του συστήματος τιμολόγησης και όλα τα άλλα μέτρα, αλλά έχυνε κροκοδείλια δάκρυα για την απώλεια θέσεων εργασίας στην παραοικονομία του φαρμάκου.
 
Η κυβέρνηση σήμερα, είναι φανερό ότι επιδιώκει να αντιστρέψει τα δημοσκοπικά δεδομένα και να πάει σε εκλογές μέσα στο θολό τοπίο ή έστω να διατηρηθεί στην εξουσία μέχρι 20 Οκτώβρη 2019, παίρνοντας και τον ένα μήνα επιπλέον που δίνει το Σύνταγμα. Ενώ δηλαδή οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος δεν επιδιώκουν στρατηγική για τη χώρα, έχουν στρατηγική για να παραμείνουν γαντζωμένοι στην εξουσία.  Η  Ν.Δ. δυστυχώς  διευκολύνει την Κυβέρνηση, αντιγράφοντάς την στις κυβιστήσεις, στην ακραία πόλωση και το λαϊκισμό.
 
Όλα αυτά όμως, δεν έχουν καμία σχέση ή καλύτερα είναι αντίθετα με την ανάγκη για ανάταξη της οικονομίας, με την ενίσχυση της παραγωγής και τη στήριξη των επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, δημιουργικών ανθρώπων που θέλουν να παράξουν πλούτο και νέες θέσεις εργασίας.
 
Εμείς δεν εγκλωβιζόμαστε στο θολό τοπίο και στα κυβερνητικά τεχνάσματα. Είμαστε συνεπείς και πολιτικά υπερήφανοι για το έργο μας και την πολιτική μας να αντιμετωπίσουμε τα αίτια της κρίσης και βεβαίως σήμερα προχωρούμε μπροστά, για να μη χάσει η Ελλάδα κι άλλες ευκαιρίες.
 
Με το Κίνημα Αλλαγής ενώσαμε πολιτικά τον χώρο της κεντροαριστεράς για να σπάσουμε το πολιτικό δίπολο που διχάζει τον ελληνικό λαό, να ενώσουμε τους πολίτες γύρω από την πρότασή μας: το σχέδιο Ελλάδα.
 
Στο επικείμενο συνέδριο του Μαρτίου, το Κίνημα Αλλαγής θα ολοκληρώσει τη θεσμική και συλλογική συγκρότησή του και με την ηγεσία της Προέδρου μας Φώφης Γεννηματά, φιλοδοξεί να αποτελέσει την πυξίδα για τη χώρα. Θα προχωρήσουμε δυναμικά μαζί με την κοινωνία τον δύσκολο αλλά ελπιδοφόρο δρόμο των προοδευτικών αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων που μπορούν να οδηγήσουν στη βιώσιμη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.
 

*Ο Βασίλης Κεγκέρογλου, είναι Γραμματέας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Συντονιστής της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου του «Κινήματος Αλλαγής».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.