Κωνσταντινα Κοτζαμανη και Γιαννης Σμαραγδης ερχονται στην Κομοτηνη

Στο πλαίσιο διήμερων εκδηλώσεων αφιερωμένων στον κινηματογράφο

Με αφορμή το 2018 ως ευρωπαϊκό έτος πολιτιστικής κληρονομιάς η ΔΚΕΠΠΑΚ σε συνεργασία με το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής και την Ερασιτεχνική και Δημοσιογραφική Ομάδα «EXARTISIS» διοργανώνει στην Κομοτηνή ένα διήμερο εκδηλώσεων στις 3 και 4 Μαρτίου.

Οι εκδηλώσεις με τίτλο  «Εξερευνώντας τον Ευρωπαϊκό Κινηματογράφο», είναι μεν αφιερωμένες στον ευρωπαϊκό κινηματογράφο με ιδιαίτερη έμφαση δε στον ελληνικό. Σε αυτές συμμετέχουν, επίσης, η Κινηματογραφική Λέσχη Πολιτιστικής Κίνησης Ν. Ροδόπης, η Ταινιοθήκη της Ελλάδος και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

Το πρόγραμμα

Σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα το Σάββατο 3 Μαρτίου στις 11.00 θα πραγματοποιηθεί στο Προκάτ Α’, Παναγή Τσαλδάρη 1 (Σχολή Πολιτικής Επιστήμης και Κοινωνικής Διοίκησης) Master Class για την δημιουργία Μικρού Μήκους Ταινία «Μικρές Ιστορίες. Μεγάλες Ιδέες».

Την ίδια μέρα στις 19.00 στο Πολιτιστικό Κύτταρο ΡΕΞ θα παρουσιαστεί στην μεγάλη οθόνη η ταινία μικρού μήκους «LIMBO», την οποία θα προλογίσει η σκηνοθέτης της, κ.Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη, ενώ το παρών θα δώσει ο κ. Κωνσταντίνος Μαυρίδης, καθηγητής αγγλικών, θεατρικός συγγραφέας και σκηνοθέτης παιδικού θεάτρου, μιλώντας με θέμα «Αισθητική και αισθησιασμός στον Ευρωπαϊκό Κινηματογράφο: η ηθική της πολιτικής απάθειας». Για την συνέχεια έχει προγραμματισθεί η προβολή της τανίας «Dark Illusion», για την οποία θα μιλήσει εισαγωγικά ο κ. Μάνος Καρυστινός, σκηνοθέτης της ταινίας, «No budget cinema: Πως γύρισα την πρώτη μου ταινία».

Οι τίτλοι τέλους θα «πέσουν» την επομένη στις 19.00 στο Πολιτιστικό Κύτταρο ΡΕΞ με τις παρουσίες του σκηνοθέτη, κ. Γιάννη Σμαραγδή ο οποίος αναμένεται να μιλήσει με θέμα «Λάμπει μέσα μου εκείνο που αγνοώ, ωστόσο λάμπει», Κινηματογράφος και άλλες Τέχνες και του κ. Λεωνίδα Αντωνακόπουλου, επικεφαλής του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και κατόχου «Κινηματογραφικού Βραβείου LUX». Πρόκειται, επίσης, να προβληθεί η τανία «Sami Blood», βραβευμένη με LUX για το 2017, που θα προλογίσει ο κ. Λεωνίδας Αντωνακόπουλος.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την δράση καθώς και δηλώσεις συμμετοχής στο master class μπορείτε να βρείτε εδώ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.