Ο «αργοπορημενος» Αη Βασιλης ειναι στην Ξανθη

Στη δράση συμμετέχει και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιάσμου

Ο Άη Βασίλης μπορεί στην περιοχή μας να έρχεται παραδοσιακά κάθε χρόνο «αργοπορημένος», ωστόσο κάθε επίσκεψή του είναι πολυήμερη και δεν περιορίζεται μόνο στην Ροδόπη.

Έτσι έχοντας υλοποιήσει και φέτος με επιτυχία τον σκοπό της συγκέντρωσης τροφίμων μακράς διάρκειας για τους άπορους πολίτες του Δήμου Κομοτηνής, διένυσε τα λιγοστά χιλιόμετρα μέχρι την γειτονική Ξάνθη για να συναντήσει εκ νέου τους εκεί μόνιμους «βοηθούς – ξωτικά» του και να επαναλάβει την δράση συγκέντρωσης των τροφίμων, αυτή τη φορά για την ενίσχυση της Ομάδας Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ξάνθης και του αντίστοιχου Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Τι και αν τα Ξανθιώτικα ξωτικά του είναι κυριολεκτικά Βάτραχοι, μιας και είναι μέλη του ομώνυμου Πολιτιστικού Συλλόγου Ξάνθης, οι σάκοι του βρίσκονται ήδη στο σύνολο των 37 σημείων συγκέντρωσης, καταστήματα, καφέ, επιχειρήσεις, φροντιστήρια, σύλλογοι και σχολεία,  αναμένοντας τους απανταχού Ξανθιώτες να τα γεμίσουν.

Στην φετινή 3η κατά σειρά δράση «Ο Άη Βασίλης άργησε μία μέρα» συμμετέχουν συνολικά 14 σύλλογοι, μεταξύ των οποίων και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιάσμου, ο οποίος έχει τοποθετήσει ήδη τα καλάθια του σε όλα τα μάρκετ και τα σχολεία του Ιάσμου, καθώς και τον δικό τους σάκο, στον χώρο του ΚΑΠΗ.

Η δράση ξεκινά σήμερα 24 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 4 Μαρτίου, ενώ πέραν των Ιασμιωτών, συμμετέχουν και οι εξής σύλλογοι: Πολιτιστικός Σύλλογος Φοιτητών Ξάνθης «Η Γέφυρα», Πολιτιστικός Σύλλογος «Νεολαίρα», Φιλοπρόοδος Ένωση Ξάνθης, Χορευτικός Όμιλος Ξάνθης, 2ο Σύστημα Προσκόπων Ξάνθης, EESTEC Xanthi, Θεατρική ομάδα «Ανατολικά του Νέστου», ΠΑΣ Αντίκας, Σύλλογος Εβριτών Ξάνθης, Κρητική Αδελφότητα Ξάνθης, Πολιτιστικός Σύλλογος Ιάσμου Νομού Ροδόπης, Σωματείο Εργαζομένων Πλαστικών Θράκης, Νεολαία Μαγγάνων  και Γ.Α.Σ. Αρίων Ξάνθης.Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.