380 χιλιαδες ευρω για συντηρησεις των μπανγκαλοους στο Φαναρι

Για εργασίες στους οικίσκους αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο

380 χιλιάδες ευρώ θα δώσει ο Δήμος Κομοτηνής τα επόμενα δύο χρόνια για εργασίες Συντήρησης – Επισκευής των Μπανγκαλόους του Οικισμού Φαναρίου, με την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου να εγκρίνει τα τεύχη δημοπράτησης και τους όρους διακήρυξης του έργου την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου.
 
Πριν από δύο χρόνια είχε γίνει ένα έργο από το Δήμο Κομοτηνής, για τη συντήρηση των οικίσκων και του περιβάλλοντος χώρου, προϋπολογισμού 150 χιλιάδων ευρώ, και φέτος οι συντηρήσεις θα είναι πιο εκτεταμένες.
 
Αυτές περιλαμβάνουν την αποκατάσταση των σαθρών επιχρισµάτων στις όψεις των κτιρίων, επισκευή – αποκατάσταση οπλισµένου σκυροδέµατος, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο, την ανακαίνιση εξωτερικών χρωματισμών κτιρίων με ειδικά θερμομονωτικά χρώματα και χρώματα ακρυλικής βάσης.
 
Επίσης θα γίνει αποκατάσταση των χώρων υγιεινής, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο, (υδραυλικές και ηλεκτρομηχανολογικές συνδέσεις, επενδύσεις τοίχων, επιστρώσεις δαπέδων, χρωματισμοί κτλ) καθώς και σημειακές αποκαταστάσεις πεζοδρομίων.
 
Το έργο, όπως αναφέρθηκε, εκτείνεται σε δύο έτη, με εργασίες ύψους 250 χιλιάδων ευρώ το 2018 και 130 χιλιάδων για το 2019.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως η τελευταία δημοπρασία για τα μπαγκαλόους, που κανονικά ενοικιάζονται για τέσσερα χρόνια, με δυνατότητα να αποχωρήσει κάποιος ενοικιαστής στα δύο, πραγματοποιήθηκε το 2016, με την επόμενη να αναμένεται το 2020.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.