«Βολτα» στην μουσικη συμπραξη Καβαλας και Κομοτηνης αλα μπρατσετα (+Βιντεο)

Όταν οι Δημήτρης και Βασίλης Ευφροσυνίδης συνάντησαν τους Θανάση Γκαϊφύλλια, Λία Τζιαμπάζη και Τάσο Καπζάλα

Κάθε άλλο παρά βαριά και ανθυγιεινή ήταν η συναυλία του συγκροτήματος «Βαρέα και Ανθυγιεινά» των αδελφών Βασίλη και Δημήτρη Ευφροσυνίδη, το βράδυ του Σαββάτου στην Κομοτηνή και πιο συγκεκριμένα στο Στέκι της Πολιτιστικής Κίνησης Ροδόπης.
 

Για δύο περίπου ώρες, ο Βασίλης και ο Δημήτρης, έχοντας στο πλευρό τους κ.κ. Γιώργο Παραπέργολου, Δημήτρη Κουκουμέρια και Μαρία Ευλαβή, καθώς και φίλους τους καλλιτέχνες, ανάμεσα στους οποίους ο Κομοτηναίος τραγουδοποιός Θανάσης Γκαϊφύλλιας, προσέφεραν ανάταση ψυχής, αλλά και πλούτο ομορφιάς, μέσα από τις μουσικές που φέρουν την υπογραφή τους, τόσο σε στίχους όσο και σε ενορχήστρωση, κάποιες εκ των οποίων με στοιχεία δανεικά από Έλληνες ποιητές όπως του Κώστα Ουράνη, του Μίλτου Σαχτούρη και του Γιάννη Σκαρίμπα, αφήνοντας μόνο γι’ αυτό το live τον αγαπημένο Μανόλη Αναγνωστάκη εκτός.
 
Το πρώτο μέρος της ζωντανής εμφάνισής τους, ήταν αφιερωμένο στα «Βαρέα και Ανθυγιεινά», την έως τώρα δισκογραφία τους και ένα μέρος του νέου τους δίσκου, με τίτλο «Επαρχιακά μπλουζ νόστου & ερώτων».
 

Το δεύτερο ήταν αφιερωμένο στο μαγικό αποτέλεσμα των συνεργειών ταλαντούχων ανθρώπων και καλλιτεχνών. Όπως τα αποτελέσματα την σύμπραξης των Βασίλη και Δημήτρη Ευφροσυνίδη με τον Θανάση Γκαϊφύλλια, τη Λία Τζιαμπάζη και τον Τάσο Καπζάλα, με τους οποίους μοιράστηκαν την σκηνή, παρουσιάζοντας μεταξύ άλλων και ένα κομμάτι των πρόσφατων κοινών εμφανίσεων τους στο αρχαίο θέατρο Μαρώνειας, και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τον Σεπτέμβριο του 2017 και τον Φλεβάρη του 2018. Μία ιδιαίτερα θερμή και όμορφη βραδιά, μουσικά και μη, που ανέδειξε τον γενναιόδωρο ενορχηστρωτικό πλούτο των δύο «πρωταγωνιστών» που εκπροσωπούν επάξια το μουσικό μέλλον της περιοχής μας.
 

Εκεί και ο Χαλήλ Μουσταφά συνεργάτης επίσης των προαναφερθέντων, ο γιατρός και ποιητής Χασάν Αχμέτ, η φιλόλογος κ. Δώρα Κάσσα και πολλοί πολλοί άλλοι.
 
«Πάμε μια βόλτα  αλά μπρατσέτα Καβάλα και Κομοτηνή» ερμήνευσε στον δίσκο «Βραδιάζει» του 1991, ο Θανάσης Γκαϊφύλλιας τραγουδώντας επίσης για τις «Ματιές»- ομώνυμο τραγούδι- στις πόλεις που γεννιούνται.  Και η Καβάλα «γέννησε» ακόμη ένα σύνολο νέων μουσικών, προεξαρχόντων των Βασίλη και Δημήτρη Ευφροσυνίδη, οι ματιές των οποίων επί της τέχνης που υπηρετούν πολύ μας εκφράζουν και τις ξεχωρίζουμε. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.