«Επτα χρονια μετα την αναληψη της διοικησης, ο κ. Πετριδης αναζητα τη «χρυση τομη» για τη χρηση των δημοσιων χωρων»

Κριτική από την Φ. Καζάκου για την αδράνεια στην έκδοση νέας κανονιστικής

Δεν άφησε να «πέσει κάτω» η επικεφαλής της παράταξης «Εμείς… η πόλη» κ. Φελίνα Καζάκου την «εξαγγελία» του δημάρχου Κομοτηνής κ. Γιώργου Πετρίδη κατά τη συνάντησή του με εκπροσώπους του σωματείου καφετοποτοπωλών της πόλης και του προέδρου του ΕΒΕΡ για επικαιροποίηση της κανονιστικής απόφασης του δήμου περί δημοσίων χώρων.

Στην εν λόγω συνάντηση, να υπενθυμίσουμε, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα ο δήμαρχος Κομοτηνής αποκάλυψε ότι βρίσκεται υπό επεξεργασία νέα κανονιστική για το θέμα, η οποία θα είναι έτοιμη προς ψήφιση πριν τον Απρίλιο, με γνώμονα να βρεθεί η χρυσή τομή ανάμεσα στην υγιή επιχειρηματικότητα, τον σεβασμό του δημόσιου χώρου και την απόδοσή του στους πολίτες.

Με αφορμή την παραπάνω γνωστοποίηση η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης εξαπολύει δριμεία κριτική προς τον δήμαρχο Κομοτηνής, τονίζοντας πως «έχοντας συμπληρώσει επτά  χρόνια στην διοίκηση του Δήμου Κομοτηνής, ο κ. Πετρίδης, ξεκινά τώρα το ταξίδι για την ανακάλυψη …της Αμερικής».

«Επτά χρόνια αδράνειας και επιλεκτικής διαχείρισης – εκμετάλλευσης του ευρύτερου δημοσίου χώρου, κ. Πετρίδη, δεν παραγράφονται εν μία νυκτί ή εν προκειμένω σε διάστημα ενός και πλέον χρόνου, που απομένει μέχρι τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές» επισημαίνει η ίδια, σπεύδοντας να διευκρινίζει πως η παράταξη της θα ψηφίσει μια επικαιροποίηση της κανονιστικής απόφασης, αρκεί αυτή να κινείται στη σωστή κατεύθυνση και να είναι προϊόν διαλόγου και διαβούλευσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της κ. Καζάκου:

«Με μεγάλη μας έκπληξη ενημερωθήκαμε, για την πρόθεση και πρωτοβουλία  του Δημάρχου Κομοτηνής  Γιώργου Πετρίδη, για την θέσπιση νέας κανονιστικής  και  την χρήση δημοσίου χώρου.

Και διερωτόμαστε γιατί η  αναζήτηση της «χρυσής τομής»  έρχεται με τόση καθυστέρηση; πρόκειται για ένα θέμα που είχαμε θίξει επανειλημμένως  και απασχολούσε   το σύνολο της τοπικής κοινωνίας…
Χρειάστηκαν λοιπόν, επτά χρόνια και μια εισαγγελική παρέμβαση, προκειμένου ο κ. Πετρίδης και η Δημοτική αρχή να ασχοληθεί με το θέμα των Δημόσιων χώρων και της καταπάτησης αυτών.

Ένα είναι βέβαιο ότι το σύνολο της τοπικής κοινωνίας, τα τελευταία χρόνια γίνονταν καθημερινά μάρτυρες της ανορθολογικής εφαρμογής των όσων ορίζει η ως άνω κανονιστική αλλά και η σχετική νομοθεσία για τη χρήση και εκμετάλλευση του ευρύτερου δημοσίου χώρου, απουσία συγκεκριμένου σχεδίου και προτάσεων από πλευράς της Διοίκησης του Δήμου, που κάθε άλλο παρά διασφάλισε την ποιότητα ζωής των πολιτών, την ασφάλεια αυτών αλλά και την ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητάς της πόλης μας.

Η Διοίκηση του δήμου, όφειλε να συντάξει μια νέα κανονιστική που θα αφορά τη χρήση των δημόσιων χώρων, το δημόσιο συμφέρον που θα σέβεται την κινητικότητα των πολιτών και θα προστατεύει την επιχειρηματικότητα. Όφειλε να σχεδιάσει συγκεκριμένη πρόταση στο πλαίσιο της νομιμότητας, με αισθητική και κυρίως κοινά αποδεκτή  από τους επιχειρηματίες και τους πολίτες και όχι να επιτρέψει τους επιχειρηματίες να επενδύσουν τεράστια ποσά και τώρα να καταστρέφονται.

Τα παραδείγματα ανορθολογικής χρήσης του δημόσιου χώρου στην πόλη μας; Πάμπολλα. Τα παραδείγματα όμως απουσίας οποιουδήποτε χρηστικού και προσβάσιμου από τους πολίτες δημοσίου χώρου ακόμα περισσότερα.
Έχοντας συμπληρώσει επτά  χρόνια στην διοίκηση του Δήμου Κομοτηνής, ο κ. Πετρίδης, ξεκινά τώρα το ταξίδι για την ανακάλυψη …της Αμερικής. Επτά χρόνια αδράνειας και επιλεκτικής διαχείρισης – εκμετάλλευσης του ευρύτερου δημοσίου χώρου κ. Πετρίδη δεν παραγράφονται εν μία νυκτί ή εν προκειμένω σε διάστημα ενός και πλέον χρόνου, που απομένει μέχρι τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Σε κάθε περίπτωση, ως υπέρμαχοι επίσης του δόγματος «κάλλιο αργά παρά ποτέ», όπως άλλωστε έχουμε πράξει ως παράταξη πολλάκις στο παρελθόν, με τις προτάσεις μας αλλά και την υποστήριξη-ψήφιση μέτρων και αποφάσεων, που κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση, αντίστοιχα θα πράξουμε σε όποια πρόταση κατατεθεί και θα αφορά την επικαιροποίηση της κανονιστικής, η οποία θα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, επισημαίνοντας ωστόσο πως αυτή θα πρέπει να είναι προϊόν διαλόγου και διαβούλευσης, γιατί όχι και δημόσιας, του συνόλου των πολιτών, των επαγγελματιών, των αρμοδίων δημοσίων φορέων και υπηρεσιών, τη λειτουργία των οποίων θα αφορά άμεσα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.