Πολιτικη δια του λαου, χαριν των πολιτικων;

Εδώ και κάποια χρόνια οι μεταρρυθμίσεις διαδέχονται η μία την άλλη, χωρίς κανένα όφελος! Απεναντίας ,ο λαός με πολιτικά τερτίπια και ημίμετρα, εξουθενώθηκε τόσο, που άφησε τούς πολιτικούς να κάνουν τη δουλειά τους, αποσκοπώντας εις ίδιον όφελος. Γιατί αν δεν συνέβαινε αυτό ,οι πολίτες θα έβγαιναν, αν όχι εξίσου κερδισμένοι ,πάντως ικανοποιημένοι, χωρίς αυτοκτονίες και αυτοκτονικές τάσεις, εξαιτίας των κατασκευασμένων χρεών!

Αποδείχθηκαν ανεύθυνοι, όλοι εκείνοι που είδαν την ιδιότητά τους ως μέσο γρήγορου πλουτισμού. Αποδείχθηκαν λίγοι, εκείνοι οι λαϊκιστές που επαγγέλλονταν την ευημερία των Ελλήνων και την ανάπτυξη της χώρας, έχοντας κατά νου τον ευκαιριακό χρηματισμό. Αποδείχθηκαν απρόθυμοι να διαχειριστούν την οικονομική κρίση και έφτασαν καταϊδρωμένοι ενώπιον του πολυβασανισμένου ελληνικού λαού να δηλώσουν τα υποτιθέμενα λάθη από την λαθεμένη ίσως κατανόηση του νόμου.

Όμως, ο λαός που έχασε τον ύπνο του από την ανέχεια, οι ίδιοι οι πολιτικοί που γνωρίζουν, λίγο ως πολύ, ποιος, τι, οι συγκυρίες, έφτασαν να φέρουν στο φως τις υπόγειες διαδρομές του χρήματος, που ναι πάντα έρεε άφθονο και είχε τους «αποδέκτες» του.

Κι εγώ που σας μιλώ, πιστεύω ότι επιβάλλεται να αντιπαλέψω την στυγνή καθημερινότητα, τα συμφέροντα, γιατί έχω δικαίωμα στην ελευθερία και δεν αντέχω να ταπεινώνομαι από τον κόσμο του συμφέροντος, από τον κόσμο των πολιτικών, των λίγων έστω, που έφτασαν να αυξήσουν τα αποθέματά τους, αδειάζοντας εμμέσως τις τσέπες μας!

Αποδεικνύεται δυστυχώς, πως η εμπιστοσύνη δεν πρέπει να είναι απόλυτη και τυφλή αλλά προσεγμένη, συγκρατημένη και με ορθάνοιχτα μάτια να ελέγχει, τι βλάβη υφίσταται ο πολίτης και σε ποια οικονομική δυνατότητα έχει φτάσει ο πολιτικός!

Δεν είναι δυνατόν τα επιδόματα που τα εισπράττουμε ως βοηθήματα να είναι περισσότερα για τους πολιτικούς, οι οποίοι αβίαστα έθεσαν εαυτόν υπέρ της ευημερίας του λαού τους!

Ποια δημοκρατία, ποια ισότητα απέναντι στον νόμο, όταν μπροστά στην αποζημίωση των βουλευτών, ωχριούν οι μισθοί και οι συντάξεις! Ποιο «πόθεν έσχες» ,όταν το «πόθεν» πολλές φορές καταντάει βραχνάς για τον πολίτη, ο οποίος αποποιείται την πατρογονική περιουσία, εξαιτίας της βαριάς φορολογίας, όταν πολιτικά πρόσωπα φέρονται να έχουν περιουσία αδικαιολογήτως αποκτηθείσα!

Δυστυχώς, ως λαός δεν θα συνέλθουμε με ρητορείες, με «παρεΐστικες» κυβερνήσεις, με αναντικατάστατους γι’ αυτό και μετακλητούς σε χώρους και θέσεις, που ίσως απεχθάνονταν στο παρελθόν!

Δυστυχώς, ως λαός δεν θα συνέλθουμε, όταν οι βουλευτές μας εισέρχονται στο ναό της δημοκρατίας και στον «πρόναο» ανθεί ο νεποτισμός!

Δυστυχώς, Έλληνά μου, έχουμε 300 βουλευτές -για 10,75 εκατομμύρια κατοίκους, προκλητικά προνομιούχους, όταν χώρες της ΕΕ έχουν πολύ λιγότερους σε σχέση με τον πληθυσμό- οι οποίοι συναποφασίζουν πώς θα χάσει το σπιτάκι του ένας πολίτης με ισχνές αποδοχές αλλά να αβγατίσουν εκείνοι δια των παχυλών μισθών και επιδομάτων τα έσοδά τους!

Αυτός ο ακραίος ατομικισμός ερημώνει το τοπίο στο οποίο άνθισαν χωρίς υποδούλωση ,σε κατάσταση ελευθερίας και εθνικής κυριαρχίας εκατομμύρια Έλληνες!
Ποιο είναι τάχα το διακύβευμα!

*Η Άννα Δεληγιάννη-Τσιουλπά είναι εκπαιδευτικός, συγγραφέας, κριτικός

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.