Το κινηματογραφικο «μενου» της εβδομαδας

«Το κόκκινο σπουργίτι» και «Ταξιδεύοντας με τον εχθρό μου» οι must see ταινίες της εβδομάδας

Μία νέα ταινία περιλαμβάνει το κινηματογραφικό μενού γι’ αυτήν την εβδομάδα στο Odeon Kosmopolis. Πρόκειται για το θρίλερ «Το κόκκινο σπουργίτι» σε σκηνοθεσία Φράνσις Λόρενς.

Παράλληλα συνεχίζουν τις προβολές τους στις κινηματογραφικές αίθουσες της Κομοτηνής και αυτή την εβδομάδα το γουέστερν «Ταξιδεύοντας με τον εχθρό μου»  με τους Κρίστιαν Μπέιλ, Ουές Στάντι, Ρόζαμουντ Πάικ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, η δραματική «Κάθε μέρα μια άλλη μέρα», η ταινία animation «Ταντ: Το μυστικό του βασιλιά Μίδα» και η κωμωδία ελληνικής παραγωγής «Μαζί τα φάγαμε» σε σκηνοθεσία Στράτου Μακρίδη. Όπως επίσης η μεταφορά στη μεγάλη οθόνη άλλου ένα σουπερ ήρωα της Marvell, του «Black Panther»,η ταινία φαντασίας «Η μορφή του νερού» σε σκηνοθεσία Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο και το δεύτερος μέρος της σειράς ταινιών «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι».

Τέλος  το πρόγραμμα του Odeon Kosmopolis  για το Σαββατοκύριακο, ενισχύεται με ταινίες που ενδείκνυνται για οικογενειακές εξόδους. Ο λόγος για τις ταινίες animation «Ο άνθρωπος των σπηλαίων» και «Φερδινάνδος». 

Αναλυτικά το πρόγραμμα προβολών για αυτή την εβδομάδα στο Odeon Kosmopolis περιλαμβάνει: 

Το κόκκινο σπουργίτι

Η Ντομινίκα Εγκόβορα είναι πολλά πράγματα: αφοσιωμένη κόρη, αποφασισμένη να προστατεύσει τη μητέρα της με κάθε κόστος. Πρίμα μπαλαρίνα που η θηριωδία ώθησε το σώμα και τον νου της στο απόλυτο όριο. Μάστορας του ξελογιάσματος και του πολέμου παραπλάνησης. Όταν παθαίνει έναν τραυματισμό που τερματίζει την καριέρα της, η Ντομινίκα και η μητέρα της πατρονάρονται ώστε να καταταχτεί στη σχολή Σπάροου, μια μυστική υπηρεσία που εκπαιδεύει ιδιαίτερους ανθρώπους όπως η Ντομινίκα και να χρησιμοποιούν αναλόγως τα σώματα και τα μυαλά τους ως όπλα. Αφού υποφέρει της σαδιστικής διαδικασίας εκπαίδευσης, μπαίνει στο πλέον επικίνδυνο πρόγραμμα που έχει ποτέ παραχθεί. Η Ντομινίκα πρέπει πλέον να εναρμονίσει αυτό που ήταν με τις δυνάμεις που τώρα ελέγχει, και η ζωή της να βρίσκεται μόνιμα στην κόψη του ξυραφιού, όπως κι αυτών που νοιάζεται, με έναν πράκτορα της ΣΙΑ να προσπαθεί να την πείσει ότι είναι ο μοναδικός άνθρωπος που μπορεί να εμπιστευτεί. 
 
Ταξιδεύοντας με τον εχθρό μου

1892, Νέο Μεξικό. Ο θρυλικός λοχαγός Τζόζεφ Τζ. Μπλόκερ αναλαμβάνει μια τελευταία αποστολή πριν αποσυρθεί από τη δράση: να συνοδεύσει το Κίτρινο Γεράκι, έναν ετοιμοθάνατο πολέμαρχο των Τσερόκι, και την οικογένεια του πίσω στους ιερούς τόπους της φυλής του. Μετά από είκοσι χρόνια βίαιης μάχης, η ειρηνική αυτή χειρονομία είναι τόσο αδιανόητη, όσο και βασανιστική. Μαζί παλεύουν ενάντια στο σκληρό τοπίο και τη βαναυσότητα αντρών, ενώ θα προσπαθήσουν να διασώσουν μια νεαρή χήρα που είδε την οικογένεια της να σφαγιάζεται. Δύο μεγάλοι πολεμιστές, κάποτε αντίπαλοι στο πεδίο της μάχης, που τώρα πρέπει να μάθουν να εμπιστεύονται ο ένας τον άλλον και να βρουν ειρήνη μέσα σε μια γη που δεν συγχωράει τίποτα και κανέναν. 

Μαζί τα φάγαμε

Ο Σωτήρης Παπακώστας εργάζεται ως υπεύθυνος προμηθειών σε έναν γνωστό και μεγάλο Δημόσιο Οργανισμό. Είναι απόλυτα έντιμος και ευσυνείδητος υπάλληλος, συνεπής σε όλα του τα καθήκοντα. Η γυναίκα του Γκέλλυ έχει συμβιβαστεί με τις αρχές του άντρα της αλλά ταυτόχρονα η καθημερινότητά της είναι δύσκολη αφού τα οικονομικά της οικογενείας της πάνε από το κακό στο χειρότερο.. Μία μέρα έρχονται σε επαφή μαζί της οι προϊστάμενοι του άντρας της και την πείθουν να υποδείξει εμμέσως στον Σωτήρη έναν δικό τους προμηθευτή, με το αζημίωτο φυσικά. Η Γκέλλυ τα καταφέρνει και από εκείνη την στιγμή αναλαμβάνει με διάφορα γυναικεία κόλπα να επηρεάζει τον Σωτήρη προκειμένου αυτή να εισπράττει πλούσιες μίζες εν αγνοία του. 

Κάθε μέρα μια άλλη μέρα
 
Η ιστορία της Ριάνον, ενός 16χρονου κοριτσιού που ερωτεύεται ένα μυστήριο πνεύμα ονόματι «Α», το οποίο κατοικεί καθημερινά σε ένα διαφορετικό σώμα. Αισθανόμενοι μια ακατανίκητη έλξη, ο «Α» και η Ριάνον συνεργάζονται κάθε μέρα για να βρουν ο ένας τον άλλον, χωρίς να γνωρίζουν ποιόν ή τί θα τους φέρει η επόμενη μέρα. Όσο περισσότερο ερωτεύονται, τόσο περισσότερο συνειδητοποιούν τις δυσκολίες τού να αγαπάς κάποιον που αλλάζει μορφή κάθε 24 ώρες, κι έτσι η Ριάνον και ο «Α» έρχονται τελικά αντιμέτωποι με την πιο σκληρή απόφαση που έχουν πάρει ποτέ τους. 

Ταντ: Το μυστικό του βασιλιά Μίδα

Ο Ταντ, ένας πολύ γλυκός και φιλότιμος εργάτης που λατρεύει την αρχαιολογία, προσκαλείται από τη φίλη του, Σάρα, που είναι αναγνωρισμένη αρχαιολόγος και εξερευνήτρια, στο Λας Βέγκας, όπου η Σάρα θα παρουσιάσει την τελευταία της ανακάλυψη: ένα στοιχείο που επιβεβαιώνει την ύπαρξη του περίφημου περιδέραιου του μυθικού βασιλιά Μίδα. Όταν η Σάρα πέφτει θύμα απαγωγής από εκείνους που θέλουν να κλέψουν το περιδέραιο και να αποκτήσουν τις μοναδικές του δυνάμεις, ο Ταντ θα γυρίσει τον κόσμο για να την σώσει.

Black Panther
 
Μετά την πρώτη του εμφάνιση στο δρόμο του Captain America και μετά το θάνατο του πατέρα του, ο βασιλιάς Τ`Τσαλά επιστρέφει στην πατρίδα του, τη Γουακάντα -ενός τεχνολογικά ανεπτυγμένου μα απομονωμένου Αφρικανικού κράτους- για να πάρει τη θέση του στο θρόνο. Όταν ένας παλιός και ισχυρός εχθρός επανεμφανίζεται, το θάρρος του Τ`Τσαλά-βασιλιά -και Black Panther- δοκιμάζεται σε μια τρομερή σύγκρουση που απειλεί την Γουακάντα, αλλά και ολόκληρο τον πλανήτη. Αντιμέτωπος με προδοσία και κινδύνους, ο νέος βασιλιάς πρέπει να συγκεντρώσει τους συμμάχους του και να απελευθερώσει όλη τη δύναμη του Black Panther, για να εξολοθρεύσει τους εχθρούς του και να προστατέψει τον λαό του.

Η μορφή του νερού
 
1963, καταμεσής του Ψυχρού Πολέμου. Σε ένα εργαστήριο της κυβέρνησης, κρυμμένο και ασφαλισμένο από τα μάτια του κοινού, η μοναχική Ελίσα ζει αιχμάλωτη σε άκρα ησυχία και απομόνωση. Η ζωή της θα αλλάξει για πάντα όταν αυτή και μια συνάδελφος της, η Ζέλντα, ανακαλύπτουν ένα μυστικό πείραμα της κυβέρνησης.
 
Πενήντα αποχρώσεις του γκρι: Απελευθέρωση

Ό Κρίστιαν και η Άνα είναι τώρα παντρεμένοι. Όμως, η ζωή της Άνα απειλείται όταν το προηγούμενο αφεντικό της, ο Τζακ Χάιντ, ορκίζεται εκδίκηση επειδή απολύθηκε από το SIP. Η δε Έλενα επιστέφει για να στοιχειώσει τον Κρίστιαν, και κάνει τη ζωή του ζευγαριού ακόμα πιο ανάστατη.

Μόνο σήμερα και αύριο

Ο άνθρωπος των σπηλαίων

Στις αυγές της ανθρωπότητας, όταν προϊστορικά πλάσμα και μαμούθ κατακλύζανε τη Γη, ο τολμηρός άνθρωπος των σπηλαίων Νταγκ, μαζί με το φιλαράκι του τον Χόγκνομπ, ενώνει τη φυλή του ενάντια στους πολέμαρχους της Εποχής του Χαλκού, σε μια μάχη όπου θέλει να τους νικήσει μέσα στο ίδιο τους το παιχνίδι. Κι αυτό δεν είναι άλλο από τον πρώτο ποδοσφαιρικό αγώνα στην ιστορία.

Φερδινάνδος

Η ταινία «Φερδινάνδος» εξιστορεί τη ζωή ενός γιγαντιαίου ταύρου με μεγάλη καρδιά. Όταν θα τον περάσουν για επικίνδυνο κτήνος, θα τον αιχμαλωτίσουν, απομακρύνοντας τον από το σπίτι του. Αποφασισμένος να επιστρέψει στην οικογένειά του, θα οδηγήσει μία αταίριαστη ομάδα στη μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής τους. Με φόντο την Ισπανία, ο Φερδινάνδος αποδεικνύει πως δεν μπορείς να κρίνεις έναν ταύρο από τα κέρατά του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.