Η αναδειξη του κοινου πολιτιστικου υποβαθρου Ελλαδας Βουλγαριας γινεται “CHIC”

Tην Τετάρτη η εναρκτήρια συνάντηση του έργου προϋπολογισμού 784.000 ευρώ που υλοποιείται στο πλαίσιο του INTERREG V-A «Ελλάδα – Βουλγαρία 2014-2020»

Η εναρκτήρια συνάντηση του έργου με τίτλο «Crossing the paths of History and Culture” και διακριτικό τίτλο «CHIC» που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Συνεργασίας INTERREG V-A «Ελλάδα – Βουλγαρία 2014-2020» αναμένεται να πραγματοποιηθεί αυτήν την Τετάρτη, 7 Μαρτίου και ώρα 10.00 π.μ. στο ξενοδοχείο «Ανατόλια» στην Κομοτηνή.
 
Το πρόγραμμα “CHIC” εγκρίθηκε κατόπιν σχετικής πρότασης του Δήμου Κομοτηνής, υπό τον συντονισμό του ιδίου, με την συμμετοχή επίσης του Δήμου Χασκόβου της Βουλγαρίας και της δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κομοτηνής.
 
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 784.152,36 ευρώ και συγχρηματοδοτείται σε ποσοστό 85% από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και 15% από Εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Βουλγαρίας.
 
Κύριος σκοπός του έργου είναι η συνεργασία ανάμεσα στις δύο περιοχές στόχου (Δήμου Κομοτηνής (Ελλάδα) – Δήμου Χασκόβου (Βουλγαρία)) σε πολιτιστικό επίπεδο με σκοπό την περεταίρω τουριστική ανάπτυξη τους και τη μόνιμη και πολύεπίπεδη συνεργασία τους.
 
Οι δραστηριότητες του έργου στοχεύουν: 

  • στην προώθηση του κοινού πολιτιστικού υπόβαθρου των δύο περιοχών και της έκφρασής του μέσω θεάτρου, λαϊκών εκδηλώσεων.
  • στην ενδυνάμωση της σύνδεσης μεταξύ των πολιτιστικών συλλόγων και των επιχειρηματιών των δύο περιοχών.
  • στην ανάπτυξη μιας διασυνοριακής κοινής τουριστικής ταυτότητας μέσω πολιτιστικών εκδηλώσεων. 

Η δημιουργία κοινής τουριστικής ταυτότητας των δύο περιοχών  αναμένεται να συμβάλλει στην  ανταγωνιστικότητα και μεγαλύτερη διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος των δύο περιοχών.
 
Κύριο παραδοτέο του έργου είναι η ανάδειξη-αξιοποίηση σημαντικών πολιτιστικών υποδομών όπως: 

  • η ανακαίνιση του κτιρίου της Παλιάς δημοτικής βιβλιοθήκης του Δήμου Κομοτηνής.
  • η αναβάθμιση του εξοπλισμού του Δημοτικού θεάτρου του Δήμου Χασκόβου.
  • η αναβάθμιση του εξοπλισμού του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Χασκόβου.

Συμπληρωματικά με τα παραπάνω, στο πλαίσιο το έργου αναμένεται να υλοποιηθούν δράσεις, που θα αφορούν στην από κοινού προώθηση και ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος των δύο περιοχών και αφορούν στην: 

  • Επικοινωνία & Διάδοση των αποτελεσμάτων του έργου.
  • Ανάδειξη της κοινής πολιτιστικής παράδοσης (διοργάνωση σεμιναρίων, φεστιβάλ, θεατρικών παραστάσεων).
  • Δημιουργία κοινών ηλεκτρονικών εργαλείων προώθησης της περιοχής (σύστημα σήμανσης, διαδικτυακές εφαρμογές).
  • Σύνδεση του πολιτισμού με τον τουρισμό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.