Μηνυματα συμπαραστασης στους στρατιωτικους που κρατουνται στην Αδριανουπολη

Από τις ποδοσφαιρικές ομάδες «Ορέστης Ορεστιάδας», «Ιπποκράτης Αλεξανδρούπολης» και τον ποδηλατικό σύλλογο «ΡΗΣΟΣ Ορεστιάδας»

Την Κυριακή στην Αλεξανδρούπολη αγωνίσθηκαν για την 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας ΕΠΣ Έβρου οι ποδοσφαιρικές ομάδες «Ορέστης Ορεστιάδας» και «Ιπποκράτης Αλεξανδρούπολης».
 
Κατά την παρουσίαση των ομάδων στην αρχή του αγώνα, ωστόσο, οι αθλητές του «Ορέστη Ορεστιάδας» παρατάχθηκαν με φανέλες οι οποίες έγραφαν την φράση «Δημήτρη, Άγγελε, η σκέψη μας μαζί σας. Ορέστης», στέλνοντας, έτσι, ένα συμβολικό μήνυμα στους δύο στρατιωτικούς που κρατούνται τις τελευταίες μέρες στην Αδριανούπολη, ενώ στην συνέχεια έσπευσε να ακολουθήσει και ο «Ιπποκράτης Αλεξανδρούπολης».
 
Ο αθλητικός σύλλογος προέβη στην κίνηση αυτή, όχι μόνο επειδή η ομάδα είναι η εκπρόσωπος της τελευταίας πόλης πριν την Τουρκία, αλλά, επιπλέον, επειδή τόσο ο λοχίας από την Ορεστιάδα όσο και ο πατέρας του είναι από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της. Ο δεύτερος, μάλιστα, όντας ιστορικός μελετητής συνέδραμε πρόσφατα στην υλοποίηση του λευκώματος για τα 90 χρόνια του συλλόγου, μέσω του προσωπικού αρχείου που διατηρεί.
 
Όπως φαίνεται από ρεπορτάζ γειτονικών ΜΜΕ, σύσσωμες οι δύο ομάδες εξέφρασαν την στήριξή τους στις δύο οικογένειες για τις στιγμές αγωνίας που βιώνουν, ενώ ευχήθηκαν την θετική έκβαση της υπόθεσής τους το συντομότερο δυνατόν.
 
Την στήριξή του για τις «δύσκολες ώρες που περνούν οι δύο στρατιωτικοί και οι οικογένειές τους» έκανε φανερή και ο ποδηλατικός αθλητικός Σύλλογος Ορεστιάδας «ΡΗΣΟΣ», διοργανώνοντας ποδηλατοπορεία από την κεντρική πορεία της πόλης με προορισμό το τελωνείο Καστανέων στις 11 Μαρτίου στις 10.00.
 
Όπως εξήγησαν τα μέλη του, θέλουν να περάσουν ειρηνικά ένα μήνυμα συμπαράστασης μιας και «δεν πάμε να πυροδοτήσουμε καταστάσεις, αλλά να συμπαρασταθούμε για το άδικο στα παιδιά μας». Χ.Κ.
 
Πηγές: tvthrakiotis.gr και radioevros.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.