Οι «Μυστικες Συναντησεις» και το «Καμια συμπαθεια για τον Διαβολο» του Δημητρη Αθανιτη στη Κομοτηνη

Διπλή παρουσίαση την Κυριακή 11 Μαρτίου στην Κινηματογραφική Λέσχη της Πολιτιστικής Κίνησης παρουσία του σκηνοθέτη

Η Κινηματογραφική Λέσχη της Πολιτιστικής Κίνησης Ροδόπης, την προσεχή Κυριακή, 11 Μαρτίου, και ώρα 19:30 παρουσιάζει δυο αριστουργήματα του Δημήτρη Αθανίτη. Το πρώτο του βιβλίο με τίτλο «Μυστικές Συναντήσεις» και την ταινία του με τίτλο «Καμία συμπάθεια για τον διάβολο».
 
Η προβολή της ταινίας καθώς και η παρουσίαση του βιβλίου του θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα της Πολιτιστικής Κίνησης Ροδόπης παρουσία του σκηνοθέτη.
 
Το «Καμιά Συμπάθεια για τον Διάβολο» είναι η πρώτη ταινία που έγραψε ο Δημήτρης Αθανίτης. Όπως έγραψε ο ίδιος σχετικά «ήταν το πρώτο μου σενάριο αλλά όταν το τελείωσα, έπρεπε να το βάλω στην άκρη. Ήμουν αναγκασμένος να ξεκινήσω με μια ταινία λιγότερο απαιτητική σαν παραγωγή και μόνο μετά το “Αντίο Βερολίνο” εξασφάλισα κάποιο μπάτζετ και πέρασα στα γυρίσματα».  Η πλοκή της ταινίας αφορά στον έρωτα ενός ταμία και μίας σερβιτόρας που μόλις αποφυλακίστηκε.
 
Για το βιβλίο θα μιλήσει η συγγραφέας Ναούμ φωτεινή και αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Άσπασία Πιτιλάκη, παρουσία επίσης του Προέδρου της Κινηματογραφικής Λέσχης Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Μανωλόπουλου. 

Λίγα λόγια για το βιβλίο «Μυστικές Συναντήσεις» 

Το συγγραφικό πόνημα του Δημήτρη Αθανίτη, είναι μια πινακοθήκη προσώπων που ξαφνιάζει. Από το Βερολίνο στην Αθήνα, από το Παρίσι στη Θεσσαλονίκη κι από την εμβληματική δεκαετία του ογδόντα στο σήμερα ο σκηνοθέτης Δημήτρης Αθανίτης «ταξιδεύει» στις κινηματογραφικές συναντήσεις του, παρουσιάζοντας μια σειρά από πρόσωπα που ανήκουν σε μια ανθολογία του άκρως ιδιαίτερου.
 
Παρουσιάζει μια προσωπική μυθολογία και μια σειρά από συναντήσεις, τις οποίες συνθέτει ο συγγραφέας σε μια ενιαία ιστορία με τη δύναμη της μαρτυρίας, αλλά και τη γοητεία του απροσδόκητου.
 
Στο βιβλίο παρουσιάζονται συναντήσεις με τον Κλωντ Σαμπρόλ, τον Μπεν Γκαζάρα, τη Νίκο, μέχρι και τον Θανάση Βέγγο, τη Λένα Κιτσοπούλου, την Μαργαρίτα Καραπάνου, καθώς και τον Μιχάλη Κακογιάννη.
 
Οι «Μυστικές Συναντήσεις» κυκλοφόρησαν τον Σεπτέμβριο του 2017 από τις «εκδόσεις Αγγελάκη» και η πρώτη τους, παρουσίαση έγινε σε ειδική εκδήλωση στο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο, στις 16 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους. Παρουσιάστηκαν στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, σε Λάρισα, Ρόδο, Χανιά, Κατερίνη, Ναύπακτο, Σύρο και συνεχίζουν. 

Λίγα λόγια για τον Δημήτρη Αθανίτη 

Ο Δημήτρης Αθανίτης είναι σκηνοθέτης. Γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε σινεμά και αρχιτεκτονική. Είναι μέλος της Ευρωπαικής και της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Η τελευταία ταινία του Invisible (2015) κέρδισε 14 διεθνή Βραβεία κι έχει μέχρι στιγμής παρουσιαστεί σε πάνω απο 35 φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο. Η πρώτη ταινία του Αντίο Βερολίνο (1994) κέρδισε το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, ενώ η δεύτερη ταινία του Καμιά Συμπάθεια Για Τον Διάβολο (1997) ήταν υποψήφια για τον Χρυσό Αλέξανδρο και κέρδισε το Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας με τη Λένα Κιτσοπούλου. Η ταινία του 2000+1 Στιγμές (2001) επιλέχτηκε από τον αυστραλό κριτικό Bill Mousoulis ανάμεσα στις 10 καλύτερες ταινίες για το 2001 στο Senses of Cinema. Η προηγούμενη ταινία του Τρεις Μέρες Ευτυχίας (2012) κέρδισαν 4 βραβεία ενώ το πρώτο βιβλίο του Μυστικές Συναντήσεις, μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Αγγελάκη.”

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.